Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, Saldırıyı Kınadı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, Ankara’daki bombalı saldırıyı ‘alçakça’ ve ‘barbarca’ olarak niteleyerek, kınadılar.

12.10.2015 16:24

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, Ankara'daki bombalı saldırıyı 'alçakça' ve 'barbarca' olarak niteleyerek, kınadılar.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk, Ankara'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya ilişkin ortak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Acımız çok büyük ve tarifsizdir" ifadeseni kullanan Mutlu ve Türk, "Ankara'da, barışı ve kardeşliği savunmak için bir araya gelen masum insanlarımıza yapılan alçakça ve barbarca saldırıyı kınıyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yüreğimizdeki yangını, derin acıyı ve öfkeyi tarif etmenin imkanı yoktur. Suruç ve Diyarbakır katliamlarından sonra, ülke tarihinin insanlık dışı saldırısına yol açan zihniyeti ve bu zihniyeti savunanları bir kez daha ve milyonlarca kez lanetliyoruz" dediler.

Mevcut hükümetin, bu vahşi saldırıyı bir an önce aydınlatmakla sorumlu olduğunu belirten Eş Başkanlar, saldırıyı engelleyemeyen ilgili bakanların ve yetkililerin onur göstererek derhal istifa etmelerinin en doğru hareket olacağını kaydettiler. Ankara'da sadece masum insanların katledilmediğini, barış, kardeşlik ve demokrasi umutlarının da yaralandığını vurgulayan Mutlu ve Türk, "Ancak her türlü caniliğe karşın, barışa ve özgürlüğe inanan halklarımızla birlikte, demokrasi mücadelesini sürdürmek, bu uğurda yaşamını yitiren tüm yoldaşlarımıza ve canlarımıza en büyük sözümüz, en değerli borcumuzdur. Barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe inanan onurlu halklarımız, bu katliamlara yol açan canilerden ve onların destekçilerinden insanlık ve tarih önünde hesabını mutlaka soracaktır" ifadelerini kullandılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement