Esad'a Bağlı Kuvvetler, Muhaliflerin Kontrolündeki Lazkiye'nin Cebel Ekrad Bölgesine Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Esad'a Bağlı Kuvvetler, Muhaliflerin Kontrolündeki Lazkiye'nin Cebel Ekrad Bölgesine Saldırdı

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısına düşen Suriye'nin Lazkiye kentinin muhaliflerin kontrolündeki Cebel Ekrad bölgesine, Esad'a bağlı kuvvetler, havadan ve karadan saldırı düzenledi.

05.03.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısına düşen Suriye'nin Lazkiye kentinin muhaliflerin kontrolündeki Cebel Ekrad bölgesine, Esad'a bağlı kuvvetler, havadan ve karadan saldırı düzenledi. Şiddetli çatışmaların olduğu bölgede muhalifler, Suriye hükümetine ait bir keşif uçağını düşürdüklerini öne sürdü.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne kuş uçuşu 5 kilometre uzaklıkta bulunan Cebel Ekrad bölgesine sabah saatlerinden itibaren Suriye hükümeti güçleri, havadan ve karadan saldırı başlattı. Ahrar-ı Şam, Nusret Cephesi, Ensari Şam ile Haraket-i Şam isimli muhalif grupların kontrolünde olan ve Türkmenler bölgesi olarak bilinmesine karşın Kürt, Arap ve Sünnilerin yaşadığı bölgeye yapılan saldırıda, muhaliflerle rejim askerleri arasında şiddetli çatışmaların olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar, çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtirken, muhaliflerin karşılık vermesi nedeniyle hükümet güçlerinin de önemli bir sayıda kayıp verdiğini bildirdi.

UÇAK VE HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Şiddetli çatışmalar Yayladağı İlçesi'nden de duyulurken, Suriyeli yerel kaynaklar hükümet güçlerinin 3 gün önce de bölgeye saldırdığı ve bu saldırı sırasında muhaliflerin bir keşif uçağı ile bir helikopteri düşürdüğünü belirtti. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esad'a Bağlı Kuvvetler, Muhaliflerin Kontrolündeki Lazkiye'nin Cebel Ekrad Bölgesine Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • erkan: Antakya sinirini kontrpl altina alabilse turkiyeden terör gecisini engeller. 1 0 Yanıtla
  • yayladagli: Çok güzel esad terörü bitir 1 0 Yanıtla

Advertisement