ESBİAD üyelerinin maliyetlerini düşürecek - Son Dakika
Güncel

ESBİAD üyelerinin maliyetlerini düşürecek

ESBİAD üyelerinin maliyetlerini düşürecek

ESBİAD Başkanı Bilgen Salih Narlı, dış borcu 250 milyar dolara ulaşan Türkiye'nin kalkınmasındaki en büyük engellerden olan ithalatın azaltılması, nitelikli istihdamın arttırılması ve rekabetçi maliyetlerin yönetilmesi gerekliliğini söyledi.

09.05.2016 08:55  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESBİAD Yönetim Başkanı Bilgen Salih Narlı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege Serbest Bölgesi bünyesinde fiber optik komponent ve test ekipmanları üretimi yapan OZ Optics Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sezerman'ı ziyaret etti. Görüşmede ESBİAD'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Narlı, artık geleneksel hale gelen üye işyeri ziyaretleri sayesinde firma yöneticilerinin dilek, şikayet, öneri ve sorunlarını dinleme fırsatı bulduklarını söyledi.

ESBİAD, firmaların sesi olmalı,

Sektörde bugüne kadar kamu ve işletici tarafının temsil edildiğini ancak üçlü sacayağın en önemli unsuru olan firmalarında bundan sonra temsilde yüksek fayda sağlayacağını dikkat çeken Narlı, "Dernek olarak son 5 ay içinde bölgemizde ve şehir dışında 18 farklı etkinlik yaptık. Bağlı bulunduğumuz Serbest Bölgeler Platformu ve Sektör meclisi birlikte kamu nezdinde çok sayıda ziyaret gerçekleştirerek sorunlarımızı ve isteklerimizi içeren dosyaları iletme şansı bulduk. Düzenlediğimiz seminerler sayesinde işverenleri sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki avantajları bildirdik. Böylece firmalarımız kanunlar tarafından verilen haklarını daha iyi kullanmaya başladı" dedi. Yaptığımız seminer, eğitim ve etkinlikler ile firmaların maliyetlerinde damla kadar da olsa faydamız olsun istedik dedi.

İthal ikamesi ürünler ile nakit Türkiye'de kalmalı,

Şu anda Türkiye'nin en büyük sorunu olan dış borç stokunu azaltmanın tek yolunun dışa bağımlılığı azaltmaktan geçtiğini hatırlatan Narlı, bölgeler arası etkinlikler ile firmaların birbirini tanıdığını, hammadde olarak yurtdışından tedarikte bulunulan bazı ürünlerin ülkemizden temini konusunda güzel örnekler yaşandığını vurguladı. Bunlar bizim için çok güzel örnekler oldu. Türkiye'de kimse kimsenin ne iş yaptığını tam olarak bazen bilemiyor. Derneğimiz bu konuda da işbirlikleri geliştiriyor. İleride bu tip ziyaretleri arttırarak ülke ekonomisine bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Narlı derneğin plaketini OZ Optics Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yiğit Sezerman'a takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESBİAD üyelerinin maliyetlerini düşürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement