Esendere Belediyesi'nden Hummalı Çalışma - Son Dakika
Yerel

Esendere Belediyesi'nden Hummalı Çalışma

Esendere Belediyesi\'nden Hummalı Çalışma

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Belde Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle yoğunlaştı.

14.10.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Belde Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle yoğunlaştı.

Esendere Belediyesi'nin sene başından bu yana başlattığı çalışmalar sürüyor. Belde Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ekipler, Güvenli (Şahı) Mahallesi ile belde merkezi arasındaki 6 kilometrelik yolda genişletme ve zemin iyileştirme çalışması yürüttü. Yol genişletme çalışmalarının kış öncesi bitirilmesi planlanırken, asfaltlama çalışmaları gelecek sene yapılacağı belirtildi.

Belde merkezinden geçen Kesran Deresi yatağı için de yapılan iki taraflı duvar çalışmaları devam ediyor. Duvarın yaklaşık bir kilometrelik kısmında çalışmalar tamamlanırken, geri kalan bölümün çalışmalarına da gelecek sene devam edileceği kaydedildi.

Esendere Belediyesi Eş Başkanı Akif Kaya, çalışmaların yapıldığı yerlerde denetim yaptı. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Esendere Belediyesi Eş Başkanı Akif Kaya, 6 kilometre uzunluğundaki yolun genişliğinin 12 metreye çıkarılacağını belirtti. Altyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Kaya, Güvenli köyü sakinlerinin en önemli isteklerinin yol olduğunu söyleyerek, "Bu sağlandığında köylerimiz mahalleye dönüşmüş olacak. Yapılan çalışmalarla mesafeler de kısalacak. Ekiplerimiz girdikleri noktada önce yeni yol açma çalışmaları daha sonra da genişletme çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar yolları güvenli hale getirdiği gibi insan hayatını da kolaylaştırıyor. Güvenli köyü yolunu bitirdikten sonra beldemize bağlı diğer köylerin yollarında aynı şekilde çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Köy sakinleri de yürütülen çalışmalardan memnun olduklarını söylediler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esendere Belediyesi'nden Hummalı Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement