Esenler'de Şölen Var! - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Şölen Var!

"7. Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni"nde 10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeği vatandaşlara ikram edilecek.

30.03.2017 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şölende "61 saniyede en hızlı ve en güzel sarmayı sarma" ve "61 saniyede en hızlı sarma yeme" yarışmaları yapılacak.

Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte "Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni" düzenliyor. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü çerçevesinde Esenler'de yapılacak şölende, Esenler halkı horonlarla coşacak, dev yemek kazanlarında pişirilecek 10 ton karalahana ile özel fırınlarda hazırlanan 2 ton mısır ekmeğini tadacak.

KARALAHANA VE MISIR EKMEĞİNDEN ÇEŞİT ÇEŞİT YEMEKLER

Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilecek Kurtuluş Şöleni etkinlikleri kapsamında Karalahananın hamsili, Rum usulü, goliya ve çorbası olmak üzere 12, mısır ekmeğinin ise hamsili, tava, fırın, hoşmer ve kuymağı olmak üzere 14 çeşidi meydanda sergilenecek. Yemeklerin tarifleri ustaları tarafından davetlilere verilecek.

EN HIZLI SARMAK, EN HIZLI YEMEK İÇİN YARIŞACAKLAR

Şölen kapsamında "61 saniyede en hızlı ve en güzel sarmayı sarma" ve "61 saniyede en hızlı sarma yeme" yarışmaları yapılacak, Trabzonluların yarışı renkli görüntülere sahne olacak.

HERKES HORONA!

Esenler Dörtyol Meydanı'nda 2 Nisan Pazar günü, saat 13.00'te başlayacak şölende; kemençe ve tulum eşliğinde horonlar çekilecek, İsmail Karataş ve Onay Şahin gibi Karadeniz müziğinin sevilen sesleri sahne alacak. Yöresel sanatçıların da müzik ziyafeti sunacağı şölende, Anemo Horon ekibi de gösteriler yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Şölen Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement