Ankara'da Eşine Böbreğiyle Hayat Verdi - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Eşine Böbreğiyle Hayat Verdi

Ankara'nın Haymana ilçesinde eşine böbreğini bağışlayan kadın, kocasının hayatını kurtardı.

16.09.2014 11:37  Güncelleme: 11:45

HÜSEYİN YILDIRIM - Ankara'nın Haymana ilçesinde eşine böbreğini bağışlayan kadın, kocasının hayatını kurtardı.

İlçeye bağlı Yaprakbayırı köyünde yaşayan Alişan Çifçi (38), uzun süredir böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Tedavinin son aşamasında Ankara Hastanesi'ne kaldırılan Çifçi'nin böbreklerinin tamamen iflas ettiği ve diyalize bağlanması gerektiği iletildi.

Bunun üzerine Alişan Çifçi'nin yakınları seferber olup, test yaptırdı. Ancak anne, baba ve kardeşlerinin dokusu uymadı. Yapılan tetkikler neticesinde eşi Hamide Çifçi'nin (34) dokusunun uyması üzerine eşine böbreğini bağışladı. Başarılı bir operasyonun ardından böbrek nakli gerçekleştirildi.

Eşine böbreğini bağışlayan Hamide Çifçi, "Eşime önce kalbimi sonra böbreğimi hediye ettim. Çünkü evlenirken onu çok sevdim kalbimi, gönlümü verdim ve şimdi de yaşamasını çok istedim. Allah bana eşimle birlikte yaşlanmayı nasip etsin" diye konuştu.

Eşi Alişan Çifçi ise "Eşimden Allah razı olsun. Böbreklerim iflas etmişti. Onun sayesinde hayata tutunuyorum. Onu çok seviyorum ve herkesin organ bağışı konusunda biraz olsun hassasiyet göstermelerini rica ediyorum" ifadesini kullandı.

Çifçi'nin babası Hanifi Çifçi, oğlu için bütün ailenin böbreğini vermeye hazır olduğunu söyleyerek, "Ancak bizim böbreklerimizin uymadığını gördük. Oğlumun eşi Hamide Çifçi'nin böbreği uyunca tereddüt etmeden bağışladı. Bunları söylüyorum ki, Haymana ve ülkemizdeki insanlara örnek olsun. Gelinimin yaptığı büyük bir insanlık örneğidir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Eşine Böbreğiyle Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement