Eski Maliye Bakanı Unakıtan Böbrek Nakli Oldu - Son Dakika
Güncel

Eski Maliye Bakanı Unakıtan Böbrek Nakli Oldu

Eski Maliye Bakanı Unakıtan Böbrek Nakli Oldu

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde böbrek ameliyatı oldu.

26.05.2013 03:14  Güncelleme: 07:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Anestesi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Ertuğ, Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, Nefrololog Bora Uslu ve Hüseyin Koçak'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Doç. Dr. Dinçkan, toplantıda yaptığı konuşmada, Unakıtan'ın daha önce böbrek nakli için organ nakli merkezine başvuruda bulunduğunu, bu sürede bir takım tetkiklerin yapıldığını söyledi. Daha sonra nakil yapmaya engel kalmadığının tespit edildiğini ifade eden Dinçkan, bugün 56 yaşındaki dünürü Ali Rıza Üstün'den alınan böbreğin Unakıtan'a nakledildiğini bildirdi.

Ameliyat boyunca bir sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Dinçkan, "Ameliyat yaklaşık 3,5 saatte başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Normal standartlarda bir böbrek nakli yapıldı. Kendisi şu anda özel odasında. Bütün rutinleri normal. Normal takibine devam ediyoruz" dedi.

Doç. Dr. Dinçkan, Unakıtan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, kısa sürede taburcu edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Maliye Bakanı Unakıtan Böbrek Nakli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement