Eski Sendikacı Sözen: HDP Zor Şartlarda Yine Başarı Elde Etmiştir - Son Dakika
Yerel

Eski Sendikacı Sözen: HDP Zor Şartlarda Yine Başarı Elde Etmiştir

Eski Sendikacı Sözen: HDP Zor Şartlarda Yine Başarı Elde Etmiştir

Petrol-İş Sendikası eski Eğitim ve Örgütlenme Genel Sekreteri Nimetullah Sözen, HDP'nin seçimde olumsuzluklara rağmen en iyisini başardığını belirtti.

05.11.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sözen "HDP yenilmemiştir"

Uzun bir dönem Petrol-İş Batman Şube Başkanlığı ve ardından da Petrol-İş Genel Merkezinde Eğitim ve Örgütlenme Genel Sekreterliği görevini yapan, emekli olduktan sonra yeniden Batmana gelen Nimetullah Sözen, 1 Kasım seçimi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Seçimin demokratik bir ortamda geçmediğini ve tüm partilerin HDP'yi illegalize etmeye çalıştığını ifade eden Sözen, "Olumsuz şartlara rağmen HDP'nin barajı geçmesi yenilgi değil, başarıdır" dedi.

Hükümetin bölgeye baskı polisitkasıyla korku yaratmaya çalıştığını ve bu sayede seçimi kazandığını iddia eden Sözen, "HDP üzerine uygulanan baskı, şiddet, ötekileştirme CHP'ye ya da AKP gibi iktidarda olan bir partiye yapılsaydı kesinlikle baraj altında kalırdı.Zaten sistem partilerinin hepsi HDP'nin baraj altında kalmasını istiyor.Bu açıdan HDP,nin baraj altında kalmamış olması büyük bir başarıdır. AKP'nin şimdiki mesajlarına baktığımda, çözüm sürecine dönüş, Kürt meselesini, demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözme gibi bir niyetleri olduğunu düşünmüyorum. Kürtleri teslim alma niyetleri var; nitekim hemen seçimden sonra bölgede hava ve kara operasyonları başladı. Yüksekova ve Silvan'da gençler öldürüldü. Bu durum geleceğe dair umut verici değildir" dedi. Recep Akın

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eski Sendikacı Sözen: HDP Zor Şartlarda Yine Başarı Elde Etmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement