Eskişehir, 2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti Merv'de Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir, 2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti Merv'de Tanıtıldı

Eskişehir, 2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti Merv\'de Tanıtıldı

Türkmenistan’ın Merv şehrinde gerçekleştirilen “2015 Türk Dünyası Kültür Başkentliği” açılışında, Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı, Eskişehir’in kültürel zenginliklerini daha da yakından tanıtmak için stant açtı.

16.02.2015 13:24

Türkmenistan'ın Merv şehrinde gerçekleştirilen "2015 Türk Dünyası Kültür Başkentliği" açılışında, Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı, Eskişehir'in kültürel zenginliklerini daha da yakından tanıtmak için stant açtı.

2 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Merv şehri, Türk Dünyası Kültür Başkenti programı çerçevesinde pek çok etkinliğe yıl boyu ev sahipliği yapacak. Açılışta yer alan sanatçılar, Türk Dünyası'nın kültürel zenginliklerini farklı bir pencereden izleyenlere sundular. Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından 2012 yılında başlayan Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulamasını, Eskişehir 2013 yılında başarıyla tamamlamıştı. Ulusal ve uluslararası 400'e yakın etkinlik yapan "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı", 300 milyonu teşkil eden Türk Dünyası insanının beğenisini kazandı.

İpekyolu'nu takip eden her seyyahın, tüccarın, alimin ya da dervişin uğrağı, devrinin sadece ticarette değil ilim ve sanatta da söz sahibi olan, Şah-ı Can, yani Şahların Gözdesi olarak anılan Türkmenistan'ın Merv şehri, 2015 yılı boyunca yapacağı etkinliklerle Türk Dünyası kültürünü tüm dünyaya tanıtacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir, 2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti Merv'de Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement