Eskişehir'de Halkevi Üyelerinden Hopa Eylemi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Halkevi Üyelerinden Hopa Eylemi

Eskişehir\'de Halkevi Üyelerinden Hopa Eylemi

Eskişehir Halkevi Şube Sekreteri Sibel Koca, Artvin'in Hopa ilçesindeki sel felaketinin sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürerek, "Hopa'da yaşanan bu felaketin nedeni yağmur değil, AKP'nin rant politikalarıdır" dedi.

26.08.2015 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Halkevi Şube Sekreteri Sibel Koca, Artvin'in Hopa ilçesindeki sel felaketinin sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürerek, "Hopa'da yaşanan bu felaketin nedeni yağmur değil, AKP'nin rant politikalarıdır" dedi.

Akşam saatlerinde Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde bir alış-veriş merkezi önünde toplanan Halkevi üyeleri 'Yağmur değil rant öldürür, AKP elini doğamızdan çek' yazı pankart açtı. Gruptakiler sık sık 'Hopa halkının yanındayız' ve 'Savaşta da selde de ölmek istemiyoruz' diye slogan attı. Eskişehir Halkevi Şube Sekreteri Sibel Koca yaptığı konuşmada Hopa'daki sel felaketinde 10 kişinin öldüğünü, 2 kişinin ise halen kayıp olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Acımız büyük ama öfkemiz daha büyük. Çünkü biliyoruz ki yaşananlar doğal afet değil karşımıza AKP'de vücut bulan yağma ve talan düzeninin sonucudur. Hopa'da evler yıkılmış, caddeler, sokaklar, köy yolları sular altında. Heyelanlar nedeniyle evlerin alt katları toprakla dolmuş durumda. Elektrik ve su yok. Sahil yolu çöp dolu, denize ulaşamayan sular birikiyor, ayrı ayrı su yatakları oluşuyor. En ufak hak arama mücadelesine karşısına kolluk kuvvetini Hopa'ya yığabilen AKP iktidarı iki gündür söz konusu insan hayatı olunca kıpırdamamış durumda. Hopa'da yaşanan bu felaketin nedeni yağmur değil AKP'nin rant politikalarıdır. Dere yataklarının ıslahı sırasında kar amacı güden kentleşme politikalarına AKP döneminde izin verilmiştir. Hopa'da yağmurun sel felaketine dönüşmesi, bu felaketin ölümlerle sonuçlanması dere yataklarının imara açılmaması gerektiğini bir kez daha büyük bir acıyla göstermiştir."

Yapılan konuşmanın ardından gruptakiler çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Halkevi Üyelerinden Hopa Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ayhan somuncu: hopadaki seli ak partimi yaptı o kadar sehit varken bunlarla urasmayalım 0 0 Yanıtla

Advertisement