Eskişehir'deki Dört Eğitim Sendikası Çocuklar İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki Dört Eğitim Sendikası Çocuklar İçin Bir Araya Geldi

Eskişehir\'deki Dört Eğitim Sendikası Çocuklar İçin Bir Araya Geldi

Eksi 25 Derneği tarafından düzenlenen ‘Çocuk İhmali ve İstismarı Konusunda Sendikaların Önleyici Rolü’ adlı atelye çalışması, Eskişehir’de bulunan dört eğitim sendikasının ilk defa ortaklaşa çalışmasına ön ayak olarak sunumlarla başladı.

24.05.2016 15:21

Eksi 25 Derneği tarafından düzenlenen 'Çocuk İhmali ve İstismarı Konusunda Sendikaların Önleyici Rolü' adlı atelye çalışması, Eskişehir'de bulunan dört eğitim sendikasının ilk defa ortaklaşa çalışmasına ön ayak olarak sunumlarla başladı.

Eskişehir'de bir otelde başlayan atelye çalışmasına, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Derneği (Eğitim-İş), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Türk Eğitim-Sen yönetim kurulu üyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı. Üç gün sürecek olan çalışmada, sendikaların üyeleri olan öğretmenlere çocuk istismarı ve ihmali süreçlerinde ve çocukların yaşadıkları bu zorluklarda destek olmaları, süreçle ilgili hukuki, psikolojik ve sosyal boyutlarda bilgi ve danışmanlık vermeleri, böylece sürecin daha sağlıklı yürütülmesinin sağlanması amaçlanıyor. Çalışmanın en önemli noktası ise Türkiye'de ilk kez 4 sendika bu konu ile ilgili ortak bir noktada buluşuyor olması.

Avukat Türkay Asma, İnsan Hakları Çalışanı Zafer Kıraç ve Eksi 25 Derneği'nden Burak Karakaya, Buket Özkan ve Yasemin Tümkaya Karakaya'nın eğitim vereceği atelye çalışması, 3 gün sonra kapanış töreni ile sona erecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki Dört Eğitim Sendikası Çocuklar İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement