Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kırsal bölgelerde bulunan mahalle yollarının onarım ve bakımı kapsamında asfalt sathi kaplama çalışmalarına başladı.

23.07.2016 11:28

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kırsal bölgelerde bulunan mahalle yollarının onarım ve bakımı kapsamında asfalt sathi kaplama çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler, İmişehir Mahallesi'nde asfalt sathi kaplama çalışmalarına başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İmişehir Mahalle Muhtarı Devir Edizgil, çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve tüm ekibine teşekkür etti.

Odunpazarı Belediyesinden görme engelli bireyler için uygulamalar

Odunpazarı Belediyesi Hizmet Binası'ndaki tabelaları görme engelliler kolaylık sağlanması için değiştirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, tabelalarda görme engelli bireylerin okuyabilmesi için Braille Alfabesi kullanıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a görme engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden vatandaşlar, gerçekleştirilen bu uygulamaların örnek olması gerektiği kaydedildi.

Odunpazarı Belediyesinden çocuklara dans kursu

Odunpazarı Belediyesinin Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) bünyesinde açtığı kültür-sanat ve eğitim kursları kapsamında çocuklar için modern dans ve halk oyunları kursu açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 ila 14 yaş arasında toplam 30 öğrencinin katıldığı kurslarda, minik dansçılara alanında uzman eğitimciler tarafından modern dans ve halk oyunlarının tüm incelikleri öğretiliyor.

Belediye yetkilileri, dans kurslarının öncelikli amacının, çocukların sosyalleşmesini, yeni arkadaşlıklar edinmesini, sanatla iç içe olmasını ve boş zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirebilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Tepebaşı'nda "Kağıt sanatı" ve "Kağıt takı tasarımı" kursu

Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde başlayan "Kağıt sanatı" ve "Kağıt takı tasarımı" kursu ile kağıdı takıya dönüştürmeyi öğretiyor.

Belediyeden yapılan yazılılı açıklamaya göre, eğitmen Esin Ceviz eşliğinde 8 kişilik gruplarda devam eden kursa katılanlara, kağıdı şekillendirme ve boyayarak takıya dönüştürme öğretiliyor.

Haftanın iki günü verilen kurs, 15 Eylül'e kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement