Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi çizgi roman kursuna katılan çocuklar, hayallerindeki kahramanları yapıyor.

19.08.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi çizgi roman kursuna katılan çocuklar, hayallerindeki kahramanları yapıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi'nde ve Batıkent Hedef Beldeevi'nde bu dönem ilk kez gerçekleşen çizgi roman kursunda çocuklar, hayallerindeki kahramanları çiziyor.

Resim öğretmeni Ebru Türk tarafından verilen kurslara katılan yaklaşık 50 çocuk, çizgi roman ile tanışarak kendi karakter tasarımlarını yapıyor.

Temel resim bilgileri ve eğlenceli karikatür resimlerinin bir hikaye ile birleştirildiği eğitimlerde çocukların, yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştirdikleri kaydedildi.

"2. Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı"

Odunpazarı Belediyesi tarafından "şehrin ateşi" sloganıyla düzenlenen "2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri" çalıştayında birinci gün tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleştirilen alan çalışmaları ile başlayan çalıştay, 21 Ağustos'a kadar devam edecek.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çalıştayın gerçekleştirildiği Tarihi Odunpazarı Meydanını gezdi.

Açılan stantları ziyaret eden Kurt, çalışmaları yakından izledi.

Zabıtalar, semt pazarı denetledi

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarında yer denetimi yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazar esnafının kendine ait olan yerde tezgah açıp açmadığının, esnafın oda ve güvenlik kaydı olup olmadığının kontrolünü gerçekleştiren ekipler, esnafların evraklarının tam olup olmadığını da kontrol etti.

Denetimlere kentte bulunan pazarcı odalarının başkanları, başkanlık ve yönetim kurulu düzeyinde olan yetkililer de katıldı.

Ayrıca, 31 Ağustos gününe kadar eksik evraklarını tamamlamayan esnafın cezalandırılacağı kaydedildi.

"Sokak Basketbol Turnuvası" düzenlenecek

Odunpazarı Belediyesi Gençlik Merkezi ve Spor İşleri Müdürlüğü, Sokak Basketbol Turnuvası düzenliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökmeydan Spor Kampüsü'nde gerçekleşecek olan 30 Ağustos Sokak Basketbol Turnuvası için kayıtlar 17 Ağustos günü başladı.

Turnuvaya katılmak isteyenler, 25 Ağustos gününe kadar Spor İşleri Müdürlüğü ya da Gökmeydan Halk Merkezi'ne başvuru yapabilecek.

Turnuvada 17-27 yaş arası ve 28 yaş üstü olmak üzere 2 kategori oluşturulurken, turnuvaya katılan herkese madalya ve basketbol topu hediye edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement