Eskişehir'in Genç Girişimleri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'in Genç Girişimleri Ödüllerini Aldı

Eskişehir\'in Genç Girişimleri Ödüllerini Aldı

Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu’nun bu yıl ikincisi yapılan 'II. Yılın Genç Girişimcisi Ödül Töreni' düzenlendi.

19.06.2014 18:35

Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu'nun bu yıl ikincisi yapılan 'II. Yılın Genç Girişimcisi Ödül Töreni' düzenlendi.

Bir otelde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Türkiye'de 1,3 milyon erkek girişimci olduğunu söyledi. Buna karşılık kadın girişimci sayısının 100 binler civarında olduğunu ifade eden Özaydemir, "Nüfus dengesinde kadın ve erkek oranı yüzde 50-50 olmasına rağmen, iş hayatında özellikle işveren ve girişimcilik açısından çok farklı bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu ortaya çıkartıyor. Ekonomik açıdan bir ülkede girişimcilik oranı ne kadar yüksekse, o ülkede kişi başına düşen milli gelirin artma hızı da aynı oranda yüksek olmaktadır. Ülkeler geliştikçe girişimciliğin ekonomiye pozitif katkısından dolayı ekonominin daha hızlı büyüdüğü görülmüştür" dedi.

Özaydemir ayrıca, yatırımların hem işletmelerin, hem de genel ekonominin odak noktasını oluşturduğunu dile getirdi.

Girişimcilik ruhunun öneminden bahseden Özaydemir, sürekli yenilik peşinde koşmanın, şirketlerin hayatiyetini koruması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe katılan 18-40 yaş arasındaki genç girişimciler ile Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile liseli gençlere yönelik verilen girişimcilik eğitimi sonrası hazırladıkları projelerle dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

5 ayrı kategoride verilen ödüllerde Değer Katan Genç Girişimcilik Ödülü'ne Gonca Çetin Yurtcan, Geleceğin Genç Girişimcisi Ödülü'ne Güray Kaya, En Yeni, En Genç Girişimci Ödülüne Necmi Pehlivan, Eskişehir Sanayi Odası Özel Ödülü'ne Emre Tezgören, KYK Yapı Kimyasalları Özel Ödülüne Reyya Yılmaz layık görülürken, Liseli Geç Girişimciler Ödülleri'nde ise, hazırladıkları projelerle Salih Zeki Anadolu Lisesi birinci, Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi ikinci, Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ise üçüncü oldu.

Programa Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Güven Erdoğan ve davetliler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'in Genç Girişimleri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement