Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu Arhavi Festivali'nde - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu Arhavi Festivali'nde

Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu Arhavi Festivali\'nde

Bu yıl kurulan Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu, Artvin’in Arhavi ilçesinde düzenlenen uluslararası festivalde yaptığı ilk gösterisiyle kenti temsil etti.

02.09.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl kurulan Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu, Artvin'in Arhavi ilçesinde düzenlenen uluslararası festivalde yaptığı ilk gösterisiyle kenti temsil etti.

Bu yıl 42'ncisi düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'nde, Cengiz Kurtoğlu, Hande Yener gibi sanatçılar sahne aldı. Festivalde Eskişehir yöresinden oyunlarla kültürel değerleri izleyenlere sunan Master Halk Oyunları Ekibi, büyük ilgi gördü. Arhavi Belediyesi'nin düzenlediği, ilçe kültürünün ve turizm potansiyelinin uluslararası düzeyde tanıtılmasının amaçlandığı festivalde gündüz etkinlikleri kapsamında ilk gün Karma Resim ve El sanatları Sergisi açılışı oldu. Festivalde ayrıca, Laz böreği yapma, fındık ayıklama, hamsili ekmek yapma, aykırı hızarla odun kesme, mısır ayıklama, halat çekme, çay toplama ve dik hızarla tahta biçme gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Festivale çeşitli ülkelerin halk oyunları ekibinin yanı sıra Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu da görsel şölen sundu.

Konu ile ilgili Eskişehir Master Halk Dansları Topluluğu adına bilgi veren Turan Öngül, Eskişehir'i kültür ve sanat alanında tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Oyuncuların çoğunun halk oyunlarına önemli hizmetler verdiğini kaydeden Öngül, "Çoğumuzun yaşı da 35-40'ın üzerindedir. Bizler kültüre, sanata, özellikle de halk oyunlarına gönül vermiş, bu konuda emek harcamış kişileriz. Sahip olduğumuz tecrübeyi hem gelecek nesillere aktarmak, hem de değerlerimizi farklı kültürlere de göstermek, böylece şehrimizin tanıtımına katkı sunmak istiyoruz. Arhavi Belediyesi'nin daveti üzerine katıldığımız bu festivalde Eskişehir'in değerlerini yansıtmak da bizim için gurur vesilesi oldu. Her yıl bu tür yurt içi ve yurt dışı etkinliklere katılmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Master Halk Oyunları Topluluğu Arhavi Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement