Eskişehir Sevdası Şiir Kitabı Oldu - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Sevdası Şiir Kitabı Oldu

Eskişehir Sevdası Şiir Kitabı Oldu

Almanya’da doğan şair Derya Günel, büyük özlemle bağlı olduğu memleketi Eskişehir’e yazdığı şiirleri bir kitapta topladı.

20.09.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da doğan şair Derya Günel, büyük özlemle bağlı olduğu memleketi Eskişehir'e yazdığı şiirleri bir kitapta topladı.

Şairin kitabı hakkında açıklamada bulunan Eskişehir- Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı, Almanya'da doğan GÜnel'in ilkokul çağında Eskişehir'e geldiğini, öğrenim hayatı dışındaki yaşamını ise Almanya'da geçirdiğini belirtti. 5 yıl evvel yeniden Eskişehir'e dönen Günel'in Eskişehir sevgisini yazdığı şiirlere yansıttığını ifade eden Urfalı, "İki çocuk annesi Günel, Eskişehir hasretini hüzünlü ifadelerle yazarak, edebiyat çevrelerinde beğeni topladı. Şair Günel, aynı zamanda pek çok ünlü şairin şiirlerini yorumlayarak okudu ve sosyal paylaşım sitelerinde değerlendirdi. Şiirleri ve şiir okumaları geniş kitlelere ulaşan Günel, daha yeni ve orijinal şiir projeleri üretmek üzere, Eskişehir'de çalışmalarını yürütmektedir. Şair Derya Günel'in "Hüznümden Esintiler" adını taşıyan şiir kitabı, Eskişehir edebiyat dünyasında da beğeni topladı. Özellikle Eskişehir üzerine yazdığı şiirler, üslubu ve tarzıyla ilgi çekti" dedi.

Şiirlerinde aşk, hüzün ve çocuk sevgisinin bulunduğunu kaydeden Urfalı, "128 sayfa olan kitabında Günel, geleneksel Türk şiirinin edebi sanatlarından yararlanarak, şiirlerini duygu zenginliğiyle ortaya koymaktadır" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Sevdası Şiir Kitabı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement