Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

"Türk dünyasına sayısız kalıcı eserler kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz"

20.06.2014 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk dünyasına sayısız kalıcı eserler kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın kalıcı eserler projesi kapsamında Seyitgazi ve Sivrihisar ilçelerinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceledi.

İlk önce Sivrihisar'a giden Tuna, Kaymakam Hüseyin Çakırtaş ve Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerinden sonra esnafı gezen Tuna, 65 yıldır yorgan diken 79 yaşındaki Tevfik Öztürk'e günün anısına hediye verdi.

Daha sonra Seyitgazi ilçesine geçen Tuna, Kaymakam Mehmet Zahid Doğu ve Belediye Başkanı Hasan Kalın tarafından karşılandı.

Vali Tuna, yaptığı açıklamada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, kent merkezi ve ilçelerine yapılacak kalıcı eserlere büyük önem verdiklerini kaydetti.

Kültür başkentliği sürecinde kente kalıcı birçok eser kazandırmak istediklerini anımsatan Tuna, "Külliye, cami, kültür merkezi, park, belgesel, sinema filmi yapımı, yayımlar ve birçok eserin restorasyonuyla Türk dünyasına sayısız kalıcı eserler kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" ifadesini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement