Eskişehir Valisi Tuna, Seyitgazi İlçesindeki Türbeleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Valisi Tuna, Seyitgazi İlçesindeki Türbeleri Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Seyitgazi İlçesi'nde bulunan Seyyid Sultan Şücaaddin Veli ve Seyyid Battalgazi türbelerini ziyaret etti.

06.01.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Seyitgazi İlçesi'nde bulunan Seyyid Sultan Şücaaddin Veli ve Seyyid Battalgazi türbelerini ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Türbesi'ni ziyaret eden Vali Tuna,  yenilenen sandukayı ve Türk Dünyası Vakfı tarafından külliyenin yan tarafına yaptırılan misafirhanenin inşaatını inceledi.

Tuna, ziyaretinde, Şeyh Şücaaddin Veli'yi büyük bir şahsiyet olduğunu belirterek, Şücaaddin Veli Külliyesi'nin 2015 Haziran ayında tamamlanarak hizmete sunulduğunu ve Eskişehir'in kültür miraslarını ön plana çıkararak gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Eskişehir'deki önemli eseri elbirliğiyle korumak gerektiğinin altını çizen Tuna, şunları bildirdi:

"Bu önemli eseri koruma ve kollamak noktasında biz valilik, kaymakamlık ve belediye olarak yerel aktörlerle sivil toplum kuruluşlarımızı da içine alarak bir görev paylaşımı içerisinde olmaya çalıştık. Bu bundan sonrada böyle olacak. Burada, Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş ve Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı, insanımıza çok güzel hizmetler veriyor. Bizde valilik olarak yapılan bu hizmetlerin bir parçası olmaya, bu güzel mekanı kollamaya, geliştirmeye, güzelleştirmeye ve yaşatmaya çalışacağız. Bizim asıl amacımız insanımıza hizmet etmektir."

Tuna'ya ziyaretlerinde Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş eşlik ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir Valisi Tuna, Seyitgazi İlçesindeki Türbeleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement