Esnafın Umudu Erken Seçim ve Tek Parti Hükümeti - Son Dakika
Yerel

Esnafın Umudu Erken Seçim ve Tek Parti Hükümeti

Esnafın Umudu Erken Seçim ve Tek Parti Hükümeti

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, muhtemel bir erken seçimde AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi halinde esnafın bu durumdan olumlu etkilenebileceğini belirtti.

15.07.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, muhtemel bir erken seçimde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi halinde esnafın bu durumdan olumlu etkilenebileceğini belirtti.

SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, hükümet kurma görüşmelerinin esnafa nasıl yansıdığı hakkında açıklamalarda bulundu. Güler, hükümet kurma süresinin uzaması halinde piyasaların ve esnafların bu durumdan olumsuz yönde etkileneceğini belirtti. Başkan Güler, Türkiye için en hayırlısının erken seçimden çıkacak bir tek parti hükümetinin olduğunu savundu.

Muhtemel bir erken seçimde AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olacağına inandığını belirten SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Koalisyon çalışmaları başladı. Samsunlu esnaf, bu zamana kadar önceki hükümetten olumsuz bir yönde etkilenmemişti. Esnafımızın başka nedenlerden dolayı sıkıntıları bulunmaktaydı. Hükümet kurma süresi uzarsa herkes gibi esnaflarımız da bu süreçten olumsuz yönde etkilenecektir. Biz esnaflar olarak sürenin uzamamasını ve hükümetin biran önce kurulmasını istiyoruz. İki ortaklı koalisyon hükümeti kurulursa iki parti de verdiği sözleri tutarsa Türk toplumu ve esnaf bu olaydan olumsuz yönde etkilenmez. Aksine piyasalarda bir canlanma olur. Muhtemel bir erken seçime gidilirse esnaflar biraz sıkıntı yaşayabilir ama bunun bedelini de hükümetin kurulmamasına sebep gösterenler de öder tabi ki. Bu da olası bir erken seçimde tek başına bir iktidar ortamının yeniden sağlanacağını gösterir. Eğer bir erken seçim olursa ve tek başına iktidar olan parti hükümeti kurarsa bundan piyasalar ve esnaflar olumlu yönde etkilenir. Herkes yaptığının cezasını ödemiş gibi olur. Gelecek hükümet yaptığı hataları görür. Neden iktidara gelemediğini görür" dedi.

"Halk bir ders vermek için böyle bir şey yaptı" diyen Güler, şunları kaydetti: "Hükümet de bu durumu göz önüne alarak aynı hataya düşmez. Daha sert, daha güzel tedbirlerini alarak bu hükümeti yönetir. Herkes rahatlar, dolayısıyla esnafta rahatlar. Şu anda gözüken AK Parti, CHP koalisyon hükümeti. Halka olumlu bir şekilde yansırsa o da güzel olur. Ama olmazsa tahminlerime göre AK Parti erken seçimden tek parti olarak galip çıkar. Bu da esnafı olumlu yönde etkiler." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnafın Umudu Erken Seçim ve Tek Parti Hükümeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement