Ethem Sarısülük Davası : Sanık Polis Şahbaz'ın Savunma Yapması Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Ethem Sarısülük Davası : Sanık Polis Şahbaz'ın Savunma Yapması Bekleniyor

Ethem Sarısülük Davası : Sanık Polis Şahbaz\'ın Savunma Yapması Bekleniyor

Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunu ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davaya, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

03.09.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunu ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davaya, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi'nde ve 6. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonu önünde polisin ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri ve ailenin çok sayıda avukatı, Sanık Ahmet Şahbaz ile avukatları katıldı. Duruşmayı CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Aylin Nazlıaka, Gökhan Günaydın ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında olan bazı milletvekilleri, Gezi Parkı sürecinde başından gaz fişeği kapsülüyle vurulduktan sonra ölen Berkin Elvan ailesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Duruşma salonundaki güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Mahkeme Başkanı Afak İlleez, izleyicilere görüntü alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. Duruşmada, sanık Şahbaz ve avukatlarının, esas hakkında savunmalarını yapmaları bekleniyor. Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, esas hakkındaki görüşünde, iddianamede "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürmek" suçu yöneltilen sanık polis Ahmet Şahbaz'ın eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydederek, "olası kasıtla adam öldürmek" ve "kamuya ait araç ve gereci suçta kullanmak" suçlarından 26 yıl 8 aydan 33 yıl 4 aya kadar hapsini istemişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ethem Sarısülük Davası : Sanık Polis Şahbaz'ın Savunma Yapması Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement