Etso Başkanı Zıpkınkurt Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Etso Başkanı Zıpkınkurt Açıklaması

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, şehrin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

19.03.2015 15:38

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, şehrin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Zıpkınkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan'dan insanların araçları ve makinelerinin onarımı için Edirne'ye geldiğini belirtti.

Oda olarak yaptıkları girişimle yurtdışından çok sayıda kişinin tamir için Edirne sanayisini kullanmaya başladığını ifade eden Zıpkunkurt, şöyle konuştu:

"Yapılan girişimlerle getirilen araçların birkaç gün kalabilmesini sağladık. Sanayi esnafına gelen araçlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Esnafımız bu çalışmadan memnun. Her geçen gün artan bir talep var. Mesela son günlerde tarım makinelerini getiriyorlardı. Örneğin yanmış bir elektrik motoru geliyor, Edirne'de sardırıyor, tekrar geri götürüyor. Küçük esnafımıza ciddi bir katkıda bulundu bu proje. ETSO, şehrin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye destek olmaya çalışıyor. Her zaman üreten, çalışan insanların yanında olacağız."

Zıpkınkurt, genç girişimcilere yönelik de çok sayıda kurs açtıklarını dile getirdi. Bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Yeni bir iş kuran girişimcilerin en büyük sorunu sermaye bulmak. Bu konuyla ilgili bankalarla çalışma yaptık. Denizbank ile önümüzdeki günlerde bir anlaşma imzalıyoruz. Yeni girişimcinin KOSGEB desteğinden aldığı 30 bin lira ilave 70 bin lira kredi. O para da yetmiyorsa 30 bin liraya kadar Denizbank, can suyu kredisi gibi bir ek kredi verecek. Bu kredi kefilsiz, belgesiz, bilançosuz olarak alınabilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Etso Başkanı Zıpkınkurt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement