Etü'de "Kariyer Zirvesi" - Son Dakika
Güncel

Etü'de "Kariyer Zirvesi"

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kariyer Planlama-Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Kariyer Zirvesi" düzenlendi.

17.03.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kariyer Planlama-Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Kariyer Zirvesi" düzenlendi.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonundaki etkinliğin açılış konuşmasında, öğrencilerin ufuklarını açmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini dile getirdi.

Her şeyin kitaplarda yazmadığını, sektörden insanlarla görüşerek, onların hikayelerini dinleyerek öğrencilerin kendilerine rota çizebileceğini ifade eden Yaylalı, "Kariyer Zirvesi programlarıyla sizi sektör temsilcileriyle bir araya getirmeye çalışıyoruz. Soru sormaktan çekinmeyin. Kurulan standları inceleyin, staj ve iş imkanlarını araştırın" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik de etkinlikte yaptığı konuşmada, Erzurum'da "ekonomik kurtuluş savaşının" yapılması gerektiğini belirterek, "Bir iş yapacaksanız dürüst çalışmanız gerekir. İş hayatında rekabet olacak fakat kıskançlığa kapılmamanız lazım. Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Aşkale Çimento bugün Türkiye genelinde adından söz ettiren bir firmaysa bunu dürüst çalışmamıza borçluyuz. Sevdamız işimiz" diye konuştu.

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, Diyarbakırlı işçi bir ailede büyüdüğünü ifade ederek, soru sormaktan çekinmeyen insanların başarılı olabileceğini söyledi.

Türkiye'de yapı marketlere klima satarak işe başladığını anlatan Önder, kendi hayatından örnekler vererek öğrencilere girişimcilik konusunda fikirler verdi.

Ergaz ve Bluepet Yönetim Kurulu Başkanı Abubekir Yağız ise Türkiye'nin enerji kaynakları bakımından dışa bağımlı bir ülke olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Erzurum güneş enerjisi açısından Türkiye'de önemli bir konuma sahip. Birçok ülke yenilenebilir enerjiye yöneldi. Almanya'nın 20365 yılında enerji tüketiminin yüzde 50'sini yenilenebilir enerji oluşturacak şeklinde projeler var. Almanya'da güneşin etkinliği Erzurum'dan yüzde 30 daha az. Bir de güneşlenme oranı bakımından da Erzurum yüzde 70 daha avantajlı. Bu konuda çalışmalar yapmamız lazım. Bu stratejik ve milli bir konu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etü'de 'Kariyer Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement