Evden Tarih Çıktı - Son Dakika
Güncel

Evden Tarih Çıktı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, ihbar üzerine mahkemeden alınan kararla bir evde yapılan aramada 16'sı altın, gerisi gümüş ve bronz olmak üzere toplam 796 sikke, çeşitli dönemlere ait çok sayıda heykel ve yüzük ele geçirildi.

11.04.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, ihbar üzerine mahkemeden alınan kararla bir evde yapılan aramada 16'sı altın, gerisi gümüş ve bronz olmak üzere toplam 796 sikke, çeşitli dönemlere ait çok sayıda heykel ve yüzük ele geçirildi. Yetkililer, eserlerin 2 ile 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Köyceğiz'e bağlı Yeşilköy'de yaşayan işçi emeklisi, 52 yaşındaki Mehmet Ali Ş.'nin evinde çok sayıda sikke, heykel ve yüzük bulunduğu ihbarı üzerine, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti. Mahkeme kararıyla dün saat 19.30'da evde yapılan aramada, Tunç, Roma, Bizans, Kelt, Trak, İskit, Pers, Galat ve Osmanlı dönemlerine ait, 16'sı altın, gerisi gümüş ve bronz olmak üzere toplam 796 sikke, 2 heykel başı, 1 tanrıça, 1 kartal, 1 baykuş bronz heykel, yüzük ve alyanslar ele geçirildi. Ev sahibi Mehmet Ali Ş., 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan gözaltına alındı.

Muğla Müze Müdürlüğü yetkililerinin incelemesinde, eserlerin 4 ile 2 bin yıllık geçmişe sahip olduğunun belirlendiği, Fethiye Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

Şüpheli Mehmet Ali Ş., ilk ifadesinde, evin önünde bir çuval bulduğunu, içeri aldığı sırada jandarma ekiplerinin eve geldiğini, tarihi eserlerle ilgisinin bulunmadığını söyledi. Şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evden Tarih Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement