Evren Heykeli Kaldırılsın Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Evren Heykeli Kaldırılsın Kampanyası

Evren Heykeli Kaldırılsın Kampanyası

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bir süre önce yeni yerine konulmak üzere belediye tarafından yeri sökülüp depoya kaldırılan kaidesinin, tekrar konulmaması için imza kampanyası başlattı.

23.07.2013 20:22

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bir süre önce yeni yerine konulmak üzere belediye tarafından yeri sökülüp depoya kaldırılan kaidesinin, tekrar konulmaması için imza kampanyası başlattı.

CHP, ÖDP, EMEP, TKP Alaşehir İlçe Teşkilatları ve KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Alaşehir Temsilciliği'nin oluşturduğu Alaşehir Emek ve Demokrasi Platformu, Evren Paşa'nın ilçedeki heykelinin tamamen kaldırılması için Sevgi Yolu üzerinde, imza toplamak için stand açtı. Kenan Evren'in yönetimde olduğu döneme ait gazete küpürlerini ve 'Darbeci Paşa'nın Heykelini İstemiyoruz' yazılı bir pankartın da asıldığı standa, üç gün boyunca toplanacak imzaların Alaşehir Belediye Meclisi ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na gönderileceği bildirildi.

Alaşehir Emek ve Demokrasi Platformu adına standa bir açıklama yapan Eğitim-Sen Alaşehir Temsilcisi Hasan Hüseyin Erkol, 12 Eylül darbesini yapan ve şimdilerde darbe yapmak suçuyla yargılanan Kenan Evren'in heykelini ilçede istemediklerini söyledi.

Erkol, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ülkemizde özgürlük ve demokrasinin katilliğini, 12 Eylül faşist darbesini yapmış ve ABD'nin takdirini almış, 17 yaşındaki Erdal Eren'i yaşını büyüterek astırmış, eli kanlı darbeci Kenan Evren'in heykelini Alaşehir'de istemiyoruz. Darbe yaptığında hem sağcı hem solcu 50 tane gencimizi idam ettiren askeri yönetimin generalliğini yapmış biri, Alaşehir için bir övünç değil bir utanç kaynağıdır. Alaşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li ve AKP'li üyelerine burada topladığımız imzaları ulaştıracağız. Özgürlük ve demokrasi tarafında yer alacaklarına inandığımız meclis üyelerimiz umarız bizi yanıltmaz ve bu heykelin tekrar dikilmesine karşı karar alırlar. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve ülkemizde onlarca evladını idam sehpalarına kurban vermiş anaların yüreğine bir nebze olsa ferahlık versinler. Bu darbede yıllardır içeride suçsuz yere yatırılanlar, binlercesi öğretmenlikten, memurluktan atılanlar, işkence gören vatandaşlar, bu generalin yaşattığı travmayı hala beyinlerinde yaşıyorlar. Topladığımız imzaların bir örneğini de Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na da göndereceğiz. Belediye başkanımızın yerel ve ulusal basında çıkan "heykeli tekrar yerine koyacağız" açıklamaları bizleri üzmüştür. Alaşehir'de gerekirse referandum yapılsın, bu referandumun sonuçlarına göre karar da alınabilir."

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

HEYKEL DEPOYA KALDIRILDI

Alaşehir Belediyesi'nin Atatürk ve Cumhuriyet Bulvarları'nda yaptığı yeni düzenleme kapsamında, yargılanma yolunun açılmasıyla hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, heykelinin trafiği aksattığı gerekçesiyle 10 metre ilerideki başka bir yere taşınmasına karar verilmişti. Evren'in 1986 yılında dönemin Anavatanlı Alaşehir Belediye Başkanı İsmail Örs tarafından yaptırılan ve asker kökenli olmasına rağmen halkın her kesimini kucaklayıp, demokrasiye geçildiği tasvir edilen 1.5 X 1.80 metre ebatındaki bronz heykel, geçen Cumartesi günü iş makineleriyle kaideden sökülüp, hal binası deposuna kaldırılmıştı. - Alaşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evren Heykeli Kaldırılsın Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement