Expo 2020 İzmir Herkes İçin Sağlık Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Expo 2020 İzmir Herkes İçin Sağlık Sempozyumu

Expo 2020 İzmir Herkes İçin Sağlık Sempozyumu

Sempozyuma katılan delegeler onuruna akşam yemeği verildi Etkinlikte, DSÖ Başkanı Chan'ın, İzmir'in EXPO 2020 organizasyonu ev sahipliğine verdiği destek mesajı, videodan gösterildi

07.10.2013 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in EXPO 2020 organizasyonu ev sahipliği adaylık sürecinde yürüttüğü çalışmalarda en önemli aşamalardan olan "EXPO 2020 İzmir Herkes için Sağlık Sempozyumu" kapsamında, delegeler onuruna akşam yemeği verildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla düzenlenen sempozyuma iştirak eden Uluslararası Sergiler Bürosuna (BIE) üye ülkelerin delegeleri, İzmir Arena'da verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yemekten önce delegelerle ikili görüşme yaptı.

BIE üyesi ülke delegelerine aparatif olarak İzmir'e özgü lokma ile midye dolma ikramının da yapıldığı yemekte,  konuklara, "Aegean Band" grubu dünya müziklerinden örnek sundu.

DSÖ Başkanı Chan'den İzmir'e destek -

EXPO 2020 Genel Sekreteri Ergüder Can'ın, İzmir için delegelerden oy istediği yemekte bir destek de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Margaret Chan'den geldi.

Chan, video gösterimiyle delegelere verdiği mesajında, DSÖ olarak İzmir'in EXPO 2020 için belirlediği "Daha iyi bir dünya için yeni yollar/ Herkes için sağlık" temasının arkasında olduklarını belirtti.

"Anadolu Ateşi" gösterisi -

Defne Samyeli'nin sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesindeki gösterilerle 35 milyonu aşkın seyirciye ulaşan dans grubu "Anadolu Ateşi" de gösteri sundu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo 2020 İzmir Herkes İçin Sağlık Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement