Ezgin: Şarap İçilmesi Yerine Namaz Kılınması Izdırap Mı Veriyor? - Son Dakika
Güncel

Ezgin: Şarap İçilmesi Yerine Namaz Kılınması Izdırap Mı Veriyor?

Ezgin: Şarap İçilmesi Yerine Namaz Kılınması Izdırap Mı Veriyor?

Çözüm-Der Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, AK Saray'ın odalarında şarap içilmesi yerine namaz kılınmasının birilerine acı ve ızdırap verdiğini söyledi.

09.07.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Çözüm için Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der) Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, Cumhurbaşkanı ve AK Saray'a yapılan eleştirilere anlam veremediğini belirtti. Yapılan eleştirilerin dozunu aşarak hakarete vardığını kaydeden Ezgin, yüzde 52 ile halkın seçtiği ilk Reisi Cumhur'a ve Ak Saray ile ilgili tartışmaları sert biçimde eleştirdi.

"O kadar Sorun ve Sıkıntı Varken Cumhurbaşkanı Yerleşkesi Sorgulanıyor"

Türkiye'nin sınırlarındaki sıkıntıların ve yangın yerine dönen Ortadoğu'daki gelişmelerin, koalisyon ve ülkenin geleceğine yönelik sıkıntılar karşısında, ulusal menfaat ve güvenlik tartışması yapılması ve yol açıcı çözüm önerileri sunulması gerektiği bir ortamda ülke gündemini haksız ve hukuksuz işgal eden, edep sınırlarını zorlayan, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin klozetinden tutun, çay bardağına varana kadar oluşturan boş ve yapay tartışmaların abesle iştigal bir hal aldığını kaydeden Çözüm-Der Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, şunları söyledi:

"Şunu net bir şekilde ortaya koymak lazım ki seversiniz sevmezsiniz ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve halkı temsil eden seçilmiş bir Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik, aşağılayıcı ve tahkir edici seviyedeki ifadeler siyasi nezaketten uzaktır. Oy veren yüzde 52'lik milletin iradesine de büyük saygısızlıktır. Demokrasi tarihi çok kısa olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, hemen hemen her on yılda bir askeri darbe ve ihtifallerle, balyozlarla, buldozerlerle yerlere serilmiş ve halkın iradesi hep yok sayılmıştır.

"Yeter Artık Söz Milletindir"

Yıl 2007 iken cumhur ve cumhuriyetin başını artık askeri vesayetler veya onların desteğiyle bir kısım oligarşik yapılar değil de 'halk referandumla seçsin' dendi, büyük kıyamet koptu, 'halk kendi kendini yönetemez, halk kendi temsilcisini seçemez, halk cahildir' dediler ancak büyük yanlışa düştüler çünkü halk artık eski halk değildi, demokratik standartlarını ve muhakeme gücünü yükseltmişti ve "Yeter Artık Söz Milletindir" dedi.

"Dindar Cumhurbaşkanı Vesayet ve Kast Sisteminin Beklenti ve Çıkarlarını Yerle Bir Etti"

Halkın yüzde 52'sinin evet oyuyla göreve gelen ve ilk defa halkın oyuyla seçilen bir Cumhurbaşkanı, hele dindar Cumhurbaşkanı birçok vesayet ve kast sisteminin beklenti ve çıkarlarını yerle bir etti. Askeri vesayetin kalelerinden ve manevi sembollerinden olan Çankaya köşkünden çıkıp kapıları her gün halkın birçok kesimine açık olan ve ev sahipliği yapan, modern bir külliyeye yerleşti. Haftanın birçok günü tüm kesimlerle toplu buluşma ve programlarla adeta panayır yerine dönen, görkemli görünüşüyle onur ve gurur duyulması gereken bir Cumhurbaşkanlığı makamı sizleri niye rahatsız ediyor.

"Şarap-Rakı Yerine Oruç-Namaz Acı ve Izdırap Veriyordur"

Geçmiş birçok Cumhurbaşkanlığı dönemi gibi makam odalarında şarap ve rakının yerine oruç ve namazın bulunması, hemen yanı başında mimarisiyle gözleri kamaştıran bir camide ezanların okunması mı acaba bazılarına acı ve ızdırap veriyordur. Bunlarla beraber Cumhurbaşkanlığın makamının 1071 rakımlı Çankaya'ya geri gelmesi, halka kapalı açık cezaevine girmesi, halkıyla olan bağını koparması, halkın da Cumhurbaşkanlığı makamına eski dönemler gibi ayak dahi basamaması, 7 yıllık görev süresinde doğunun birçok ilindeki başı olduğu Cumhura tekbir buluşma yapmayan ve bulutlarda halka uzak yaşayan geçmiş birçok Cumhurbaşkanı gibi yaşamasını istemek başta halka ve halkın iradesine büyük nezaketsizliktir, nedir bu halka ve halkın iradesine olan düşmanlık"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ezgin: Şarap İçilmesi Yerine Namaz Kılınması Izdırap Mı Veriyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement