Ezidiler Yararına Düzenlenen Futbol Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Ezidiler Yararına Düzenlenen Futbol Turnuvası Sona Erdi

Ezidiler Yararına Düzenlenen Futbol Turnuvası Sona Erdi

Cizreli üniversite öğrencilerinin savaştan kaçan Ezidilere destek için düzenlediği halı saha futbol turnuvası Sarı Mekaplılarspor ile Beşir Ernestospor arasında oynanan final maçı ile sona erdi.

13.09.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizreli üniversite öğrencilerinin savaştan kaçan Ezidilere destek için düzenlediği halı saha futbol turnuvası Sarı Mekaplılarspor ile Beşir Ernestospor arasında oynanan final maçı ile sona erdi. Beşir Ernestospor Sarı Mekaplılarspor'u penaltılarda 5-4 yenerek şampiyon oldu.

Gaziantep'te beden eğitimi bölümünü okuyan Cizreli üniversite öğrencileri Aziz Zileyaz, İlhan İverendi, Aziz Bilir ve İdris Emen'in savaştan kaçan Ezidilere destek vermek ve Ezidilerin yaşam koşullarına dikkat etmek amacıyla düzenledikleri halı saha futbol turnuvası Sarı Mekaplılarspor ile Beşir Ernestospor arasında oynanan final maçı ile sona erdi.

Dicle Nehri kenarında bulunan bir halı sahada düzenlenen turnuvayı Cizre Belediye Eşbaşkanları Leyla İmret ve Kadir Konur, Cizre TSO Yönetim Kurulu üyeleri, esnaf ve vatandaşlar izledi.

Davul zurna eşliğinde başlayan futbol müsabakası her iki takımın karşılıklı atakları ile devam etti. Çok sayıda futbolseverin izlediği maçın normal süresi 3-3 berabere sona erdi. Normal süresi berabere biten maçı Beşir Ernesto Spor penaltılarla 5-4 kazandı.

Turnuva ardından açıklama yapan İmret, futbol turnuvasına katılan bütün takımlara oynadıkları güzel oyundan dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin bu anlamlı davranışından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Kunur ise, "Gençlerimizi toplumsal bilince yönlendiren turnuvaların gençlerimizin öncülüğünde artarak devam etmesini dilerim. Bu turnuvaya katılan bütün genç arkadaşlarımıza ve turnuvada emeği geçen herkese Cizre halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Üniversite öğrencisi İlhan İverendi de, turnuvadan elde edilen bütün gelirin Ezidilere bağışlanacağını söyledi. İverendi, "Bu vesile ile turnuva boyunca vermiş oldukları destekten dolayı Cizre Belediye Eş Başkanlarımıza, Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı'ya ve turnuvaya katılan bütün takım sporcularına yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür eder, bu tür yardım turnuvalarının artarak devam etmesini dilerim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvaya yapmış oldukları katkıdan dolayı Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, Cizre TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sansak'a teşekkür plaketi verildi.

Turnuvada ikinci olan Sarı Mekaplılarspor futbolcularına ödülleri Cizre TSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sansak tarafından verilirken, şampiyon olan Beşir Ernestospor futbolcularına madalyaları Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur tarafından verildi.

Şampiyonluk kupasını alan sporcular sevinçlerini taraftarları ile paylaştı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ezidiler Yararına Düzenlenen Futbol Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement