Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı Projesi - Son Dakika
Yerel

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı Projesi

İzmir metrosunun hizmet ağını Narlıdere ilçesine kadar uzatacak 8,5 kilometrelik yeni hattın son bölümü için yapılan zemin sondajı ve uygulama projeleri ihalesinde süreç tamamlanarak, yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.

24.06.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir metrosunun hizmet ağını Narlıdere ilçesine kadar uzatacak 8,5 kilometrelik yeni hattın son bölümü için yapılan zemin sondajı ve uygulama projeleri ihalesinde süreç tamamlanarak, yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Evka 3- Fahrettin Altay arasında hizmet veren İzmir metrosunu Narlıdere'ye uzatacak yeni hattın 4 kilometrelik ikinci bölümü için sondaj ve uygulama projeleri ihalesi süreci tamamlandı.

Yüklenici firmaya da yer teslimi yapıldı. Hattın tamamında fizibilite ve ÇED raporlarının hazırlanması işini de kapsayan ihaleler çerçevesinde, çalışmanın 9 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

İzinler alınırsa ilk etap yapım ihalesine çıkılacak

Yeni hat projesinin hayata geçirilmesi amacıyla, daha önce ihalesi yapılan ilk 4,5 kilometrelik bölüm için ulaşım etüdü, fizibilite ve ÇED raporlarının 3 ay sonra tamamlanarak, yapım işi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün onayına sunulması hedefleniyor.

Gerekli iznin alınmasıyla, projede ilk etap için yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Yeni hatta 10 istasyon yer alacak

Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 8,5 kilometrelik hatta 10 yer altı istasyonu yer alacak. İki etap halinde inşa edilecek hattın 4,5 kilometrelik bölümünde, istasyon noktaları Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere olarak belirlendi.

Hattı, Narlıdere'deki İstihkam Okulu Komutanlığına kadar uzatacak ikinci etapta da 5 yer altı istasyonu bulunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement