Fas Heyeti Didim Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Fas Heyeti Didim Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti

Fas Heyeti Didim Ticaret Odası\'nı Ziyaret Etti

Aydın’ın Didim ilçesinde gezi amaçlı gelen ve çevre bölgede bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Fas heyeti, Didim Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

08.09.2014 16:26

Aydın'ın Didim ilçesinde gezi amaçlı gelen ve çevre bölgede bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Fas heyeti, Didim Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Aralarında Meknes Ticaret Odası Başkanı Tahiri Alhaj ve Meknes Valiliği Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Slimane Ragragui'nin bulunduğu heyeti, Didim Ticaret Odası adına; Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Başkan Yardımcısı Gürol Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri; Celal Gümüş, Mekin Subaşı, Mehmet Urgancı ve Lütfü Karaaslan, Meclis Üyeleri; Ali Hikmet Atilla, Ömer Vela ve Aydın Çağlayan ağırladı.

Oda Başkanı Şaban Üstündağ Fas heyetini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek ziyaret programı dahilinde gerçekleşen iş görüşmelerinin verimli geçip geçmediğini sordu.

Fas Heyeti adına konuşan Meknes Ticaret Odası Başkanı Tahiri Alhaj Didim'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını, çeşitli yerlerle iş görüşmeleri yaptıklarını, ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, gösterilen ilgiden ve karşılaştıkları misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Ülkelerinde ki yatırım olanaklarından bahseden heyet özellikle inşaat alanında büyük boşluk olduğunu, Dar gelirli grup için devlet adına yapılan konutlarda yeterli yatırımcı olmadığı için hedeflenen rakamlara ulaşılamadığını arsa ve yatırım olanaklarını oldukça güçlü olduğunu ve bu alanda yatırım planlayanların önünün açık olduğunu belirtti.Turizm ve tarım ürünleri açısından benzerlik içeren iki bölgenin bu alanlarda işbirliği yapabileceğinin altını çizen heyet otel yatırımlarına da açık olduklarını belirtti.

İki bölge arasında turizmi geliştirmek üzere İzmir'e direk seferlerin gerçekleşmesinin önemli olduğunu belirten taraflar bu konuda çalışma yapılması konusunda ortak fikre varıldı.

Didim'den gelecek bir heyeti ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirten Fas'lı grup Didim Ticaret Odası heyetini ülkelerine davet etti.

Didim Ticaret Odası Meclis Üyeleri; yapılan davetten memnuniyet duyduklarını belirterek Kasım Ayı veya sonrasında söz konusu ziyareti gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Her iki ülkenin turizm potansiyeli ve hedeflerinin konuşulduğu ve samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet; misafirlere Didim Ticaret Odası adına plaket ve hediyelerin takdim edilmesi sonrası hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fas Heyeti Didim Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement