Fatma Şahin ile Ahmet Ümit, Dülük Antik Kenti Gezdi - Son Dakika
Yerel

Fatma Şahin ile Ahmet Ümit, Dülük Antik Kenti Gezdi

Fatma Şahin ile Ahmet Ümit, Dülük Antik Kenti Gezdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ile Yazar Ahmet Ümit, Dülük antik kenti gezdi.

20.01.2014 13:55  Güncelleme: 13:57

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin ile Yazar Ahmet Ümit, Dülük Antik Kenti gezdi.

Fatma Şahin ve Ahmet Ümit'in yanı sıra gezi programına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve basın mensupları katıldı.

Gezi programında Fatma Şahin ve beraberindekiler tarihi antik kent hakkında bilgi aldı. Şahin ve beraberindekiler, daha sonra mağara içerisinde bulunan tarihi Gaziantep Dülük Antik Kenti'ni gezerek; antik kentte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Geziyi değerlendiren Yazar Ahmet Ümit, 'Anteplilik' bilinci oluşturmak istediklerini belirterek, "Hepimizi buluşturan ortak nokta Anteplilik. Bir Anteplilik bilinci oluşturmak istiyoruz. Bunun yolu da Gaziantep'in var olan potansiyelinin ve ne yazık ki bugüne kadar kullanmadığımız var olan potansiyelini kullanmak. Bu potansiyeli kullanarak Gaziantep'i hem bir marka şehir hem bir dünya şehri yapmak. Bunu yaparken dayanacağımız öğelerin başında tarih geliyor. Antep'in tarihi binlerce yıla uzanıyor ki bu arkamızda gördüğünüz mağara da mitra kültürünün en önemli yerlerinden bir tanesi. Amacımız Antep'in tarihini açığa çıkarmak" dedi.

Kendisine yöneltilen "Gaziantep'i anlatacak bir roman yazacak mısınız" sorusunu yanıtlayan Ahmet Ümit, "Elimde şu anda İttihat Terakkiyi anlattığım bir romanım var. Bu romandan sonra Gaziantep'i yazacağım. Antep'in bütün tarihini içine alacak bir roman olacak bu. Onu da Gaziantep'in markalaşma hedefine uygun bir şekilde bütün bu tarihsel derinliği ele alarak işlemek istiyorum" cevabını verdi.

Fatma Şahin ise 2018 yılında Gaziantep'i 'Dünya Kültür Başkenti' yapmayı hedeflediklerini aktararak, "Bu şehir hepimizin. Bu şehrin kalkınma hamlesinde hepimize düşen işler var. Büyük bir değer var. Ahmet Ümit büyük bir marka. Bu marka bizim insanımız. Dolayısıyla bizim açımızdan çok önemli. Biz 'kalkınma yerelde başlar' diyoruz. Artık kentler yarışıyor. Yeni hedefimiz 2018'de Dünya kültür başkentini Gaziantep yapabilmek" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da hep beraber Gaziantep'i bulunduğu noktadan daha yukarı noktalara taşıyacaklarına vurgu yaparak, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı, önceki dönem Bakanımız Fatma Şahin Hanımefendi'nin şahsında Ahmet Ümit Bey'e de çok çok teşekkür ediyorum. Hakikaten burada mevcut olan bir değerin farkındalığını artırmak adına yapılan bir çalışma. 2007 yılında Şehitkamil Belediyesi tarafından temizlik çalışmaları yapılan, kültür müdürlüğü ile birlikte hareket edilen bu programın artık yerelden değil uluslararası arenaya sunulabilmesi adına yapılan bir çalışma olacak. Bu konuda bir başımıza değiliz. Başta Sayın Fatma Şahin Hanımefendi olmak üzere; Ahmet Ümit Bey ile birlikte, Tahir Bey ile beraber mutfakla birlikte Gaziantep'i daha yukarıya taşıyacağız" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatma Şahin ile Ahmet Ümit, Dülük Antik Kenti Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement