Fatma Şahin ?pkk ve İşid ile Mücadele Ederken Cehaletle Savaşmamız ve Onları Besleyen Damarları... - Son Dakika
Güncel

Fatma Şahin ?pkk ve İşid ile Mücadele Ederken Cehaletle Savaşmamız ve Onları Besleyen Damarları...

Fatma Şahin ?pkk ve İşid ile Mücadele Ederken Cehaletle Savaşmamız ve Onları Besleyen Damarları...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te 2 yıl içinde 70 bin Suriyeli çocuğun eğitim hayatına dahil edildiğini ifade ederek, ' Bir taraftan PKK ve IŞID ile mücadele ederken cehaletle savaşmamız ve onları besleyen damarları kurutmamız gerekiyor' dedi.

20.04.2016 05:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te 2 yıl içinde 70 bin Suriyeli çocuğun eğitim hayatına dahil edildiğini ifade ederek, ' Bir taraftan PKK ve IŞID ile mücadele ederken cehaletle savaşmamız ve onları besleyen damarları kurutmamız gerekiyor' dedi.

"70 BİN SURİYELİ ÇOCUK SİSTEME DAHİL OLDU"

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının(UCLG-MEWA) 5'inci Olağan Kongresi sonrası DHA'ya bir açıklama yapan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep'te 300 bini şehirde 50 bini kampta olmak üzere 350 bin mültecinin olduğuna dikkati çekerek, özellikle eğitime büyük özen gösterdiklerini ifade etti.

Başkan olduğunda Gaziantep'te yalnız 3 bin Suriyeli çocuk eğitim hayatındayken bugün 70 bin çocuğun sitemin içine dahil olduğuna dikkati çeken Başkan Şahin, Sokrat'ın 'kötü insan yoktur. Cahil insan vardır' sözünü hatırlatarak ' Bir taraftan biz PKK ve IŞID ile mücadele ederken cehaletle savaşmamız ve onları besleyen damarları kurutmamız gerekiyor. Eğitim alanında sağlık ve istihdam alanında ve bunların sonunda güvenlik alanında bütün yöneticilerimizle koordineli bir şekilde çok kuvvetli bir çalışma modeli oluşturuyoruz. Diliyoruz ki biran önce savaş bitsin ve herkes ülkesine dönsün. Suriye, Suriyeliler tarafından yönetilsin. Ama bu süreç olana kadar da ne zaman biteceği belli olmayan bu savaşta da insani ve vicdani olarak da bir yönetici olarak yapmamız gereken ne varsa onu yapmanın gayreti içindeyiz' dedi.

"GAZİANTEP YÜZDE 20 BÜYÜDÜ"

Suriyeli mültecilerin gelmesiyle birlikte Gaziantep'in biranda yüzde 20 büyüdüğüne de dikkati çeken Başkan Şahin, bölgeyi çok güçlü bir şeklide yönettiklerini belirterek şöyle konuştu; 'Yerel yönetici olarak bu daha fazla konut, daha fazla yol, daha fazla su, daha fazla yeşil alan, daha fazla yeşil alan anlamına geliyor. Bunların hepsini çok güçlü bir şeklide yönettik. Kendi vatandaşımın yaşam kalitesini aşağıya çekmeden bu süreci fırsata dönüştürerek birlikte yaşama, adapte olma, entegre olma, sosyal uyumu sağlama için sosyal projeler ürettik?.

'TEŞKİLATIN BAŞINA BİR KADININ SEÇİLMESİ BÜYÜY BAŞARI'

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) başkanlığına seçilen Başkan Şahin, konuyla ilgili olarak da, teşkilatın başına bir kadının seçilmiş olmasının büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, bunun Ortadoğu'daki demokratikleşme, kadın hakları ve insan hakları konusunda gelinen nokta açısından da bir başarı olduğunu söyledi. Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; 'UCLE Başkanları bugün biraraya gelerek beni başkan olarak seçtiler. Bu önemli bir alan. Yerel yönetim erkek işi Orta Doğu'da bu çok daha erkek işi olarak görülüyor. Teşkilatın başına bir kadının seçilmiş olması aslında Ortadoğu'daki demokratikleşme, kadın hakları ve insan hakları konusunda gelinen nokta açısından da bir başarı olarak görüyorum. Bu bakımdan da bu makamın ne kadar stratejik bir makam olduğunun farkındayım ve Allah'ın izniyle dönemimde çok başarılı bir şeklide bu çalışmaları yapacağız bir başarı hikayesi ilde dönemimizi tamamlayacağız?.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatma Şahin ?pkk ve İşid ile Mücadele Ederken Cehaletle Savaşmamız ve Onları Besleyen Damarları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement