Fatsa'da Ses Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Ses Yarışması Düzenlendi

Fatsa\'da Ses Yarışması Düzenlendi

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması’nın birincisi Duygu Kesik oldu.

24.04.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması'nın birincisi Duygu Kesik oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ve Benchmarking Projesi kapsamında ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Türk Halk Müziği Solo Ses" yarışması finali Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören final yarışmasına Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, İl ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler seslerinin güzelliği ve usta yorumlarıyla, en iyi performanslarını ortaya koyarak izleyicilerden büyük alkış aldılar.

İlk 10'a kalan öğrencilerin yarıştığı finalin jüri heyeti, Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik öğretmeni Elif Şen Çıtak, Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu Müzik öğretmeni Derya Neslihan Özkeleş, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Tülay Demirbağ, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Nebahat Temiz ve Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Çaya'dan oluştu. Jüri heyetinin yaptığı değerlendirme sonucunda; "Şu Karşı ki Dağda Kar Var Duman Yok" türküsüyle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Duygu Kesik birinci, "Yeşil Başlı Telli Turnam" türküsüyle Büyükata Ortaokulu'ndan Kevser Ceren Karaçuha ikinci olurken, "Hacel Obası" türküsüyle Yalıköy Ortaokulu'ndan Sevgi Güngör üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu verdi.

(ŞÇ-SLH-Y)

. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Ses Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement