Fatsa Meslek Yüksekokulu'nda "Moda Tasarımı" Bölümü Açıldı - Son Dakika
Yerel

Fatsa Meslek Yüksekokulu'nda "Moda Tasarımı" Bölümü Açıldı

Fatsa Meslek Yüksekokulu\'nda "Moda Tasarımı" Bölümü Açıldı

Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksekokulu'nda, "moda tasarımı" bölümü kontenjanı doldu.

05.09.2014 15:59  Güncelleme: 09:59

Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksekokuluna, kaymakamlık, ticaret ve sanayi odası ile organize sanayi müdürlüğünün destekleriyle yapılan ek hizmet binasında 40 kişinin eğitim alacağı "moda tasarımı" bölümü açıldı.

Fatsa'ya yeni bir hizmeti daha kazandırdıkları için gururlu olduklarını söyleyen Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, "Bizlerin girişimiyle Fatsa Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü açıldı. Bu sene sadece 40 öğrenci burada eğitim görecek ama önümüzdeki ikinci senenin sonunda öğrenci sayısı 300 kişiye çıkacak. Fatsa'ya sıcak para akışı olarak yeni bir hizmeti kazandırmaktan onurlu ve gururluyuz" dedi.

Ek binayla 3 derslik ve 3 atölye kazandıklarını belirten Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi, şunları kaydetti:

"Meslek yüksekokuluna kazandırılan bina önceden kantin olarak kullanılıyordu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş bizlerden Fatsa'daki tekstil istihdamını artırmaya yönelik yeni bölüm açılmasını istedi. Bizler Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojileri bölümleri üzerine çalışma yaptık. Bizlerin dersliği olmadığı için derslik talebinde bulunduk. Ticaret ve sanayi odası, organize sanayi müdürlüğü ve Fatsa Kaymakamlığı derslik sıkıntısını çözme adına kaynak yarattı. Kantinin bulunduğu binaya bir kat daha yaptık ve burayı düzenledik. Ek binanın yapılmasıyla bizlerin kullanabileceği 3 derslik ve 3 atölye ortaya çıktı."

Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bizler daha sonra Ordu Üniversitesi olarak YÖK'e bölümün açılması kararını çıkardık ve daha sonra öğretim görevlilerimizi temin ettik. YÖK'e son defa müracaat ederek moda tasarımı bölümü için kontenjan talep ettik. Bizlere verilen 40 öğrencilik kontenjanın hepsi de doldu. Öğrencilerimiz bu bölüme kayıtlarını yaptırıyor. Öğrencilerimiz 15 Eylül itibarı ile derslerine başlayacak. Fatsa'mıza hayırlı uğurlu olsun. Ben derslik sıkıntısını çözen Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Müdürlüğü ve Fatsa Kaymakamlığına teşekkürlerimi sunuyorum." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa Meslek Yüksekokulu'nda 'Moda Tasarımı' Bölümü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement