"Fcbescola İstanbul Avea" Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

"Fcbescola İstanbul Avea" Kapılarını Açıyor

Avea ile İspanyol Kulübü Barcelona işbirliğiyle kurulan futbol okulları, 20 Ekim'de İstanbul'da eğitime başlıyor.

17.10.2014 13:17  Güncelleme: 13:23

Avea ile İspanyol kulübü Barcelona işbirliğiyle "FCBEscola İstanbul Avea" projesi kapsamında kurulan futbol okullarının ilk eğitim dönemi 20 Ekim Pazartesi günü başlıyor.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, spor sponsorlukları ve gelir paylaşım ortaklıkları olmak üzere spora yapılan 135,4 milyon dolarlık yatırımların 10. yılında, Türkiye'ye kazandırılan FCBEscola Istanbul Avea futbol okulları, 20-26 Ekim haftası ilk eğitim dönemine başlayacak.

FCBEscola İstanbul Avea, Maslak ve Maltepe Üniversitesi kampüsleri olmak üzere, İstanbul'un her iki yakasında da faaliyet gösterecek. Futbol okulları, Maltepe Üniversitesi Kampüsü'nde 20 Ekim'de, Maslak Kampüsü'nde ise 3 Kasım'da eğitime başlayacak. Barcelona Futbol Kulübü'nden birer İspanyol eğitmenin Türk eğitmenler aracılığıyla öğrencilere uygulayacağı sportif ve teknik çalışmalarla öne çıkan okullarda, 20 Ekim'de başlayacak birinci eğitim dönemi 16 hafta sürecek.

Okullardaki ikinci eğitim döneminin ise 9 Şubat 2015'te başlaması ve 18 hafta sürmesi planlanıyor.

Yaş grupları ve eğitim süreci

6-8, 8-10, 10-12 ve 12-14 yaş gruplarındaki yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı FCBEscola İstanbul Avea'da, Türkiye'deki eğitim ve öğretim dönemine paralel bir zamanlamayla, hafta içi iki gün 1,5'ar saatlik bir eğitim programı uygulanacak.

Öğrenciler, hafta sonlarında da ayrıca bir gün maç yapma imkanına sahip olacak.

FCBEscola İstanbul Avea, yaş grubu ve eğitim saatlerine göre farklı kombinasyonlarda sunulan temel eğitim programı dahilinde, süreç içerisinde yaş grupları ve velilerden gelebilecek talepleri de göz önünde bulunduracak. Hafta içi saat 16.30'dan 20.00'ye kadar 2, hafta sonları ise 4 farklı antrenman seansının gerçekleştirileceği futbol okullarında, Maslak Kampüsü'nde cuma, Maltepe Üniversitesi Kampüsü'nde ise pazartesi günleri tatil olacak.

Değişen fiyatlarla farklı eğitim paketleri

Eğitime katılmak isteyenlere haftada bir günlük 375 lira, iki günlük 450 lira ve 3 günlük 525 lira olmak üzere 3 ayrı paket sunulacak.

FCBEscola İstanbul Avea'da eğitimler, üçer aylık dönemlerden oluşan toplamda 3 dönemde gerçekleştirilecek. Üç aylık eğitimin karşılığı ise bin 500 lira olacak.

Avea müşterilerine indirim avantajı

Avea müşterilerinin kendilerine sunulacak özel indirim fırsatıyla yararlanabilecekleri her iki okulda da hafta içi ve hafta sonu farklı günler ve saatlerde eğitim programı uygulanacak.

Eğitim paketleri, Avea Prime tarifesi sahiplerine yüzde 10 indirimle sunulacak.

- 180 yetenekli çocuğa burs sağlanacak

Avea ve Barcelona'nın yeni projesinde maddi açıdan okul programına katılmakta güçlük çeken yetenekli çocuklar, uzman bir ekip tarafından belirlenecek ve öğrenciler bu okullarda Avea'nın sağladığı burs ile eğitimlerini alacak.

Yıl boyunca toplam 180 yetenekli çocuk, Avea'nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlayacak. Yapılacak seçmelerle, FCBEscola Camp Avea Projesi'nde olduğu gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç çocuklar için hayata geçirilen Sevgi Evleri'nden çocuklar da yine projeye dahil edilecek. Avea, yetenekli ve dezavantajlı gruptaki çocukların da eğitimden ücretsiz yararlanmasına imkan sağlayacak.

9 ayda 600'den fazla öğrenciye eğitim verilecek

Toplam 600'den fazla öğrencinin eğitim alacağı ve değerlendirmeler sonucu seçmeleri kazanan erkek-kız tüm öğrencilerin dahil olabileceği FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu'nun zaman içinde diğer büyük illere de yayılması planlanıyor.

Barcelona'dan gelecek antrenörün yıl boyunca görev alacağı FCBEscola İstanbul Avea okullarında, Barcelona'yı dünyanın en iyi futbol kulübü yapan eğitim ve değerler sistemi ile eğitim verilecek.

"Geleceğin Messi'leri Maslak ve Maltepe'de yetişecek"

Avea'nın üst yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Barcelona ile 3 yıl önce başlayan işbirliklerinin geldiği noktayı görmekten gurur duyduklarını belirterek, "Barcelona ile birlikte Türkiye'ye kazandırdığımız okullarımızla geleceğin Messi'leri Maslak ve Maltepe'de yetişecek. Bugüne kadar spora, sponsorluklarımız ve dünyada bir ilke imza atan gelir paylaşımı modeli ile 135,4 milyon dolar yatırım yaptık" ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun, FCBEscola İstanbul Avea sayesinde ilerleyen yıllarda Barcelona altyapısıyla yetişmiş önemli oyuncuları göreceğine inancının tam olduğunu kaydeden Akdemir, Avea olarak Türk sporunun gelecekte daha iyi yerlere gelmesi için başta altyapı yatırımları olmak üzere desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Fcbescola İstanbul Avea' Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement