Federal Meclis'in Ermeni Soykırımı Kararı Yüzünden Ramazanda Ağzımızın Tadı Kaçtı - Son Dakika
Güncel

Federal Meclis'in Ermeni Soykırımı Kararı Yüzünden Ramazanda Ağzımızın Tadı Kaçtı

Federal Meclis\'in Ermeni Soykırımı Kararı Yüzünden Ramazanda Ağzımızın Tadı Kaçtı

PİKNİKTE konuşan Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, DİTİB'in, 3-5 gün gibi kısa bir sürede çok güzel bir organizasyona imza attığını, bunun kurumsallaşmasını istediklerini söyledi.

10.07.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PİKNİKTE konuşan Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, DİTİB'in, 3-5 gün gibi kısa bir sürede çok güzel bir organizasyona imza attığını, bunun kurumsallaşmasını istediklerini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kutlu Doğum Haftası gibi diğer etkinlere aynı katılımı beklediğini kaydeden Çelik, "Bugünlerde birlik ve beraberliğimiz daha da önem taşımakta. Bu birlik beraberliğe DİTİB yetkilileri, üyeleri ve bütün Hessen'deki vatandaşlarımızın destek vermesi çok önemlidir. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi.

DİTİB Hessen Birliği Başkanı Salih Özkan da bu tür kutlamanın gelenek hale gelmesini istediklerini söyledi.

SORUMLUSU, SONUCUNU DÜŞÜNMEYENLER

DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, ramazan ayının Almanya'da Müslüman Türk azınlığı için sadece manevi kazanç ayı olmadığını belirterek, "İçinde yaşadığımız Alman toplumuna Müslümanların şefkatini, merhametini ve misafirperverliğini gösterebildiğimiz bir ay idi. Ermeni Yasa Tasarısı gündeme gelinceye kadar her yılımız ağzımızın tadıyla geçiyordu. Hiç arzu ettiğimiz iftar sofralarında, önünde, sonunda gerçekleşen bir takım tartışmalar buruk yaşamamıza neden oldu. Böyle bir talihsizliğin sorumluları hiç şüphesiz Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli Müslümanlar değil. Bunun sorumluları neticesini düşünmeden hareket eden insanlar. Herhalde bu yaptıklarının vicdani muhasebesini yapacaklardır. Eğer vicdanlarında biraz uyanıklık, diri vicdanları varsa. Yine de Ramazan sofralarında Müslüman kardeşlerimizle İslami olmayan kardeşlerimizle aynı sofraları paylaştık. Ağzımızın tadıyla bir Ramazan yaşadık şükürler olsun. Sizlerle birlikte olmak çok güzel" diye konuştu.

GELECEĞİMİZİ PARLAK EYLESİN

Müslümanlar olarak Allah'ın rızasını kazanmak için hayatın her anını fitret anlayışıyla doldurmaya çalıştıklarını kaydeden Alboğa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitede ders veren hocalarımız aynı ruhla çalışıyorlar. Camilerimizin bünyesinde hizmet sunan kardeşlerimizin bir tek amacı var. O da Allah'ın rızasına kavuşmak. Ramazan ayında kazandığımız komşuluk, insanlarla paylaşma, mültecilere sahip çıkma kimsesizlere fitre ve sadaka gönderme, zekat gibi güzel kabiliyetlerimizi Ramazan ayından sonra da sürdürelim. Allah, Almanya'da Türkiye kökenli Müslüman azınlığın geleceğini parlak eylesin." Piknikte palyaço Cemiray (Cem Karadağ) çocuklara oyunlar oynattı. Mülteciler Türk toplumuyla kaynaşma fırsatı buldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Federal Meclis'in Ermeni Soykırımı Kararı Yüzünden Ramazanda Ağzımızın Tadı Kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement