Düzce'de Felçli Baba 6 Çocuğuyla Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Düzce'de Felçli Baba 6 Çocuğuyla Yardım Bekliyor

Düzce\'de Felçli Baba 6 Çocuğuyla Yardım Bekliyor

Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı bir köyde 6 çocuğuna ayda 240 lira ile bakmaya çalışan felçli baba hayata tutunmaya çalışıyor.

17.02.2015 07:43  Güncelleme: 09:29

Düzce'nin Gölyaka İlçesine bağlı bir köyde 6 çocuğuna ayda 240 lira ile bakmaya çalışan felçli baba hayata tutunmaya çalışıyor. Felçli baba Nemci Gedikli ve ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Düzce'nin Gölyaka İlçesi Çay Köyü'nde ikamet eden Gedikli ailesi devletten 3 ayda bir 720 lira ve yıllık 40 torba kömür yardımı alarak hayatta kalma mücadelesi veriyor.

40 yaşındaki 6 çocuk babası Necmi Gedikli'nin hayatı, 4 yıl önce işe gitmek için hazırlık yaparken düşmesi ile birden kararmış.

Eşi Fadime Gedikli hayatlarını değiştiren olayı anlattı. Fadime Gedikli; " Eşim sabah işe gidiyordu, birden düştü. Vakit kaybetmeden doktora götürdüm. Doktor felç olduğunu söyleyerek 6 ay hastanede yatırdı, fizik tedavi gördü. Doktor hastanedeki tedavilerinin ardından yapabileceğimiz bir şey yok, diyerek taburcu etti. O günden beri yatakta yatıyor. Her şeyi zor, kaldırması, tuvaletini yaptırması çok zor. 6 çocuğumuz var. Bu halde bakıyorum. En büyüğü 20 yaşında evli, Onun küçüğü 18 yaşında, 13 yaşında, 12 yaşında, 8 yaşında 4 yaşında. Üçü okula gidiyor. Biri evli, ikisi evde. Geçimimi komşuların verdikleri ile sağlamaya çalışıyoruz, mağduruz. Yani ona bakmak çocuklara bakmak zor oluyor, sonuçta bir yardım eli bekliyorum." Dedi.

Necmi Gedikli, 4 yıl önce sabah kalkıp üstünü başını giydiğini, yevmiyeye gitmek için kapıdan çıkacağı sırada yere düştüğünü, sol tarafını hiç hissetmediğini belirterek ölmek istediğini dile getirdi. Baba Nemci Gedikli: "Aklımın ucundan bile geçmezdi, böyle bunlar başımdan geçeceği. Hanım olmasa zaten ben bu duruma gelemezdim. Hanımdan Allah razı olsun, bir başkası olsaydı, kahrımı çekemezdi."diye konuştu.

17 yaşındaki çocukları Vural Gedikli de çok istemesine rağmen ekonomik şartları olmadığı için liseye gidemediğini söyledi.

Nemci Gedikli'nin annesi İpek Gedikli ise; "Oğlum inşaatta çalışırken beyin kanaması geçirdi. Mağdurlar. Akşamdan sabaha yiyeceği ekmekleri yok. Komşuları yardım ederse ancak yiyecek ekmek bulabiliyorlar. Başka bir gelirleri de yok." dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce'de Felçli Baba 6 Çocuğuyla Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement