Fenerbahçe Basketbolda Avrupa'da Sevindiriyor Ligde Üzüyor - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Basketbolda Avrupa'da Sevindiriyor Ligde Üzüyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, bu sezon Spor Toto Basketbol ile THY Avrupa liglerinde farklı görüntüsüyle dikkati çekiyor.

20.11.2015 12:03

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, bu sezon Spor Toto Basketbol ile THY Avrupa liglerinde farklı görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Avrupa'da üst üste aldığı galibiyetlerle yoluna başarıyla devam eden sarı-lacivertli takım, Türkiye'de ise inişli çıkışlı bir performans ortaya koydu.

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon şu ana dek 6 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, sadece bir kez yenildi. Diğer 5 maçı kazanan sarı-lacivertli ekip, A Grubu'nda ilk sırada yer aldı.

Grubundaki ilk maçta Bayern Münih'i 74-67 mağlup eden Fenerbahçe, Real Madrid (77-66) ve Khimki (88-83) üstünlük kurmayı başardı. Kızılyıldız Telekom'u 74-60 mağlup eden sarı-lacivertli ekip, tek yenilgisini Strasbour'a 91-70 mağlup olarak aldı. "Sarı Kanaryalar", son olarak grubun ikinci devre ilk maçında Bayern Münih'i 84-67 yendi.

Ligde zirveden geride kaldı

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi'nde ise şu ana dek belli bir istikrar yakalayamadı.

Sezona Rönesans TED Ankara Kolejlileri'i 97-81 ve Darüşşafaka Doğuş'u 70-65 yenerek başlayan sarı-lacivertli takım, yaptığı son 4 karşılaşmada ise sadece bir kez galibiyet sevinci yaşadı. Bu dört mücadelede Banvit'e sahasında 84-75 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, kötü performans gösterdiği periyodun ilk maçında evinde Torku Konyaspor'a 74-73 mağlup oldu. Bu süreçte derbi mücadelesinde Galatasaray Odeabank'a 17 sayı farkla 80-63 yenilen Fenerbahçe, son olarak Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol'a 85-76 mağlup oldu.

Şu ana dek yaptığı 6 maçta üçer galibiyet ve yenilgi alan sarı-lacivertli takım, 6. sırada kaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Basketbolda Avrupa'da Sevindiriyor Ligde Üzüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement