Festivalde Dün ve Bugün - Son Dakika
Güncel

Festivalde Dün ve Bugün

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali dün yanına güçlü bir destek aldı:

15.10.2014 15:46

Antalya Film Forum (AFF) kapılarını açtı. Açılışa; Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Festival Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Cem Erkul, Festival Direktörü Elif Dağdeviren, AFF Direktörü Zeynep Özbatur Atakan ve AFF Koordinatörü Yamaç Okur katıldı. Ortak yapım ve proje geliştirme platformu olan AFF, 17 Ekim'e kadar dünyanın dört bir yanından yapımcıları ve sinemacıları buluşturarak "Antalya markalı" yeni filmlerin doğumuna vesile olacak. Ayrıca iki başlık altında toplam 3 film projesine maddi destek sağlayacak. Forum; Pitching Platformu'nda yer alan 10 projeden 2'sine 30'ar bin TL, Work in Progress Platformu'nda yer alan 6 projeden birine de 100 bin TL ödül verecek. Forum programında ayrıca her gün ünlü yönetmen ve yapımcıların katılacağı masterclass'lar, paneller ve atölye çalışmaları yapılacak.

ALTIN PALMİYELİ LAURENT CANTET'DEN USTALIK SINIFI

"Sınıf" (Entre les Murs) filmiyle Altın Palmiye ödülüne layık görülen Fransız yönetmen Laurent Cantet, AFF etkinlikleri kapsamındaki Ustalık Sınıfı'nda sinemasıyla ilgili detayları paylaştı. Cantet ve yapımcısı Didar Domehri, AFF Koordinatörü Yamaç Okur'un sorularını cevapladı. Bu vesileyle ünlü yönetmen için en önemli şeyin güven olduğunu öğrendik. Zira Cantet, şöyle konuştu: "Kariyerimin başından itibaren bazı kişilere sadakatim var; teknik ekip, yapımcılar gibi. Benim bu küçük aileye ihtiyacım var. Bu beni güvende hissettiriyor. Karşımdaki insanın sırf beni memnun etmek için bana uymadığını, onun da inandığını biliyorum. Bu güven benim için olmazsa olmaz"

GOYA ÖDÜLLÜ AKTRİS ROSANA PASTOR, ARAMIZDA

Usta yönetmen Ken Loach'un, Goya ödüllü oyuncusu Rosana Pastor, yeni filmi "Yaralı"nın gösteriminin ardından sinemaseverlerin sorularını cevapladı. Goya ödüllerinde En İyi Özgün Senaryo, En İyi Aktris ve En İyi Yönetmen ödüllerinin yanı sıra San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nde de En İyi Kadın Oyuncu ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen filmin oyuncusu; filmde anlatılan Borderline Kişilik Bozukluğu semptomuna dikkat çekti. Pastor, "Bu hastalığın nedeni, istismar edilmiş olmak. Dışavurumu ise hastaların kendilerine zarar vermesiyle ortaya çıkıyor" diye konuştu.

KUTLUĞ ATAMAN'IN "KUZU"SU SEYİRCİYLE BULUŞTU

Festivalin merakla beklenen filmlerinden, Kutluğ Ataman imzalı "Kuzu", Antalyalı seyircilerle buluştu. Gösterim sonrası soruları cevaplayan Ataman, hem bir Hz. İbrahim ve Hz. İsmail hem de modern bir Medea anlatısı çektiğini söyledi.

Berlin Film Festivali'nde Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu (CICAE) ödülü kazanan filmin gösterimine de söyleşisine de ilgi hayli fazlaydı. Sinemaseverler gece yarısını geçmesine rağmen salondan ayrılmayıp film ekibe sorularını yöneltmeyi sürdürdü. Ataman film hakkında şunları söyledi: "Medea, kocasından öç almak için çocuklarını öldürüyor. Ben bu hikayede belki kadının da haklı olabileceği bir durumu varsaymak istedim. Biraz feminist bir Medea diyelim. Benim için önce Hz. İbrahim- Hz. İsmail meselesi, sonra da modern Medea diyebilirim aslında"

FESTİVALDE BUGÜN

AFF kapsamında düzenlenen "Festivallerin Geleceği" paneli; Saraybosna Film Festivali'nde Elma Tataragaic, Venedik Film Festivali'nden Paolo Bertolin ve Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası'ndan Remi Bonhomme'nin katılımıyla 14:15'te Su Otel'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festivalde Dün ve Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement