Fethiye'de "Sokak Tangosu" Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de "Sokak Tangosu" Gerçekleştirildi

Fethiye\'de "Sokak Tangosu" Gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü üyesi 33 kişi, Beşkaza Meydanı'nda sokak tangosu yaptı Türkiye Dans Sporları Federasyonu Arjantin Tango Eğitim Kurulu Başkanı Sungar: "Dansın çok geniş kitlelere yayılması ve tanıtılması açısından sokak etkinlikleri çok önemli"

07.04.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü üyesi 33 kişi, Fethiye'de sokak tangosu yaptı.

Beşkaza Meydanı'nda müzik eşliğinde dans eden gruba, vatandaşlar da eşlik etti. 3 gün boyunca Fethiye'deki dans sevenlerle eğitim çalışması yapan ekip, etkinliği sokak tangosu yaparak tamamladı.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Arjantin Tango Eğitim Kurulu Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ebru Sungur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arjantin'de sokak tangosu ve sokak milongalarının meşhur olduğunu, dans sporuna ilgiyi artırmak için Fethiye'de etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Sokak tangosunu 3 gün boyunca devam eden etkinliklerin finali olarak gerçekleştirdiklerini anlatan Sungar, "Dansın çok geniş kitlelere yayılması ve tanıtılması açısından sokak etkinlikleri çok önemli" dedi.

Tangonun birleştirici bir unsur olduğunu dile getiren Sungar, "Dansı paylaşmak, bir araya gelmek gerçekten çok kıymetli. Biz Eskişehir'den geldik, burada tango yapan insanları tanımadığımız halde 3 gündür dans ile ortak bir dil kullanarak son derece güzel iletişim kurduk" diye konuştu.

Sungar, dans sporlarını yaygınlaştırmak amacıyla bu tür etkinliklere farklı illerde de devam edeceklerini bildirdi.

Fethiye Arjantin Tango Grubu kurucusu Can Çinte ise Fethiye'de 2,5 yıldır tango yapmaya çalıştıklarını anlattı.

İlçede tangonun ve diğer dans sporlarının altyapısı olmadığı için belli bir potansiyel oluşmadığını dile getiren Çinte, ilçeye farklı illerden gelen dans gruplarını destekleyerek ilgi uyandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çinte, ilerleyen günlerde faklı illerden tango gruplarının da ilçeye gelerek dans sporuna katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'de 'Sokak Tangosu' Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement