Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında bazı müttefik ülkelerin Türk halkının kahramanlığını desteklemek yerine Türkiye'yi yalnız bıraktığını söyledi.

09.08.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında bazı müttefik ülkelerin Türk halkının kahramanlığını desteklemek yerine Türkiye'yi yalnız bıraktığını söyledi.

RMC radyosuna konuşan Akil, Türkiye'deki darbe girişiminin farklı taraflara çekildiğini belirterek, "Bazı müttefiklerimiz ne yazık ki iç siyasetle ilgili amaçlar için bu darbe girişimini Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki bir krize dönüştürmeye çalıştı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Le Monde gazetesine verdiği röportajdaki sözlerini hatırlatan Akil, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bazı müttefiklerimiz halkımızın bu kahramanlığını desteklemek yerine bizi yalnız bıraktı." diye konuştu.

"Charlie Hebdo saldırısından 10 kat daha ağır"

Türkiye'de darbe girişimi boyunca yaşananların Charlie Hebdo terör saldırısından 10 kat daha ağır olduğunu vurgulayan Akil, şöyle devam etti:

" Fransa'da savaş uçaklarının Meclis'e saldırdığını ve sivilleri öldüğünü düşünün. Tankların sokaklarda dolaşarak halka ateş açtığını hayal edin. Bunu Charlie Hebdo saldırısıyla karşılaştırabilir misiniz?

Biz Gülen'in adamlarının yargıda, poliste ve medyadaki yapılanmasını, ortaya çıktıktan sonra bu kadroları onlardan arındırmaya çalıştık. Bu mücadele 2013 yılından bu yana devam ediyor."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1970'li yıllardan beri devlet içinde yapılandığına işaret eden Akil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim ve sağlık alanında yaptıkları faaliyetler buzdağının görünen tarafıydı. Gizli ajandalarının olduğu sonradan fark edildi. Buzdağının suyun altında kalan kısmı daha önemliydi. Yardım adı altında Türk milletinden para topladılar. Ardından da bu darbe girişimini planladılar. Darbe girişimi sırasında tesadüfen Atatürk Havalimanı'ndaydım. Tankların önüne yatan halkın kahramanlığına şahit oldum. Askeri darbeyi önleyen haktı. 240 kişi hayatını kaybetti ve 2 binden fazla kişi yaralandı. F16'lar şehirleri ve Meclis'i bombaladı."

İdam cezasının geri getirilmesiyle ilgili soru üzerine Akil, "Fransa'da da terör saldırıları sonrası ülkede giyotin cezasının geri getirilmesi gündeme gelmişti. Halk biraz sert tepki gösteriyor. Siyasetçilerin de toplumun beklentilerine karşılık vermesi lazım. Türk toplumunun yaşadığı acıyı ve travmayı anlamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Rusya'yla ilişkiler normale dönecek"

RMC yayını sonrası İtele haber kanalına da konuşan Büyükelçi Akil, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerle ilgili soruları cevapladı.

Akil, Erdoğan'ın ziyareti sonrası Rusya ile ilişkilerde 24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizi öncesi duruma dönüleceğini belirterek, "Rusya'yla ilişkilerin normalleşmesi öngörülüyor. Bunun AB'ye karşı bir hareket olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Rusya ile ilişkilerde Suriye konusunda fikir ayrılığı olup olmadığına ilişkin soruya da Akil, "Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed iktidarda olduğu sürece sığınmacılar ülkelerine geri dönemiyor. Suriye 300 bin insanın ölümüne sebep olan böyle bir liderle istikrarı yakalayamaz." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement