Fetö'nün Darbe Girişimi Agit Toplantısında Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi Agit Toplantısında Anlatıldı

VARŞOVA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) düzenlediği toplantıda Avrupalılara anlatıldı.

23.09.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VARŞOVA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) düzenlediği toplantıda Avrupalılara anlatıldı.

Ankara merkezli sivil toplum kuruluşu Dünya Adalet Forumu'nun, Polonya'nın başkenti Varşova'da AGİT İnsani Boyut Uygulama Toplantısı kapsamında düzenlediği, " Türkiye'de 15 Temmuz Darbe Girişimi" başlıklı konferansa çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 15 Temmuz darbe girişiminin detaylarını dinleyicilere aktararak, Avrupa'nın ve dünyanın bu kalkışmaya sessiz kalmasını ve yeterince kınamamasını eleştirdi.

Konferansta konuşan Yrd. Doc. Dr. Neslihan Karataş Durmuş, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, bu hain darbe girişiminin demokratik hukuk sistemi içinde çözüleceğini ve hainlerin gereken cezayı alacağını belirtti.

Konferansa Fransa'dan katılan akademisyen ve yazar Yannis Mahli de Türkiye'nin gösterdiği demokratik duruşu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye sahip çıkmasının altını çizdi.

Farklı ülkelerin temcilerinin de katıldığı konferansta, Türkiye'nin darbe girişimini nasıl yönettiği, vatandaşların demokrasiye ve insan haklarına nasıl sahip çıktığı katılımcılarca ilgiyle dinlenildi.

Öte yandan Anadolu Ajansının hazırlattığı "Dakika Dakika FETÖ'nün darbe girişimi" kitabının İngilizcesi katılımcılara dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi Agit Toplantısında Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement