Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

16.07.2016 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Başkentteki Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği binası önünde toplanan yüzlerce Makedonyalı Türk, Türkiye'ye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimini protesto etti.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından düzenlenen gösterilere katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini ifade etti.

Dün akşam meydana gelen darbe girişimi sırasında şehit düşenler için dualar okuyan Makedonyalı Türkler, Türkiye'nin demokratik bir hükümet tarafından yönetildiğini ve milli iradeye kimsenin karşı gelemeyeceği mesajını verdi.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, yapılmaya çalışılan girişimi şiddetle kınadığını belirterek, hukukun üstünlüğü ve milli iradeyi hiçe sayanların en kısa sürede cezalandırılmaları temennisinde bulundu.

İbrahim, Türk halkının demokrasi ve devletin korunmasında "destansı" bir mücadele gösterdiklerini ekledi.

Öte yandan, başkentte FETÖ ile bağlantılı kolejin önünde toplanan bir grup öğrenci de ailelere çocuklarını ilgili okullara kayıt yaptırmamaları konusunda çağrıda bulunarak, Makedonya vatandaşlarına çocuklarını kime emanet ettikleri konusunda dikkatli olmaları kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement