Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

19.07.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına Hazinedar'ın yanı sıra AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk ile belediye meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Hazinedar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 15 Temmuz gecesi yaşanan ve sabah kadar süren kabusun içinde hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulusa başsağlığı diledi.

Hazinedar, 100. yılında daha güçlü bir Türkiye hedefinin devam edeceğini vurgulayarak, darbe girişiminin cumhuriyete ve demokrasiye çok zarar verdiğini aktardı.

Daha sonra Beşiktaş Belediyesinin CHP ve AK Partili meclis üyelerinin altına imza attığı ortak bildiriyi okuyan Hazinedar, şunları kaydetti:

"Bizler Beşiktaş Belediyesi çatısı altındaki belediye meclisi üyeleri olarak yüce milletimize, milli iradeye, devletimize Türkiye Büyük Millet Meclisimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Yüce milletimizi ülkemizin birliği beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Darbenin karşısında duran Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu yüce millet, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. O gece Türk milletinin devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacak. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak yer edinmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır."

Hazinedar, Beşiktaş Belediye Meclisinin, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle darbe girişimine karşı ortak bir dil ve tavırla karşı durduklarına dikkati çekti.

Bu ortak tavrın milli iradeyi ve milleti daha da güçlendirdiğini belirten Hazinedar, "Tüm teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Bu şanlı direniş sırasında pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimiz saygı ve minnetle anıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement