Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kırşehir'de, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının yöneticileri, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

19.07.2016 17:17

Kırşehir'de, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının yöneticileri, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Kırşehir İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hurşit Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğini, milli iradeyi ve demokrasiyi hedef alan, silahlı kuvvetler ve diğer kamu kurumları içerisine sızmış terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimini lanetlediğini ifade etti.

Türkiye'nin geleceği için hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Aksoy, darbe girişimine karşı irade gösteren herkese teşekkür etti.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzur ve refahı için çalışan imam hatip camiamız da; öğrencileri, mezunları, mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla darbe girişimine karşı çıkmak, milletle bütünleşmek adına akın akın meydanlara koşmuştur. Darbe tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar da meydanları boş bırakmayacaktır. Milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı, bu vatanın öz evlatları olarak zulmün karşısında iman dolu göğsümüzü siper ederek dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceğiz. Yüzyıl sonra yakalamış olduğumuz en önemli toplumsal mutabakat ve mukavemeti kalıcı ve nitelikli hale getireceğiz."

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu da, darbe girişimini protesto ederek lanetledi.

Demokrasilerde sorunların çözümünün zorbalık ve eşkiyalıkla değil halkın tercihleri ve meşru zeminlerde mümkün olacağını belirten Turpçu, "Demokrasimize ve bağımsızlığımıza yapılan bu çirkin girişim sonrası birliğimizi güçlendirmek gerekir. Biz gazeteciler dün olduğu gibi bugün ve gelecekte milletin değerlerinin yaşanılır kılınması adına demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi bildiririz. Yüce Türk milleti, bu hainlere karşı kenetlenmiş darbecileri püskürtmüştür. Darbeci teröristlerin medya kuruluşlarına yaptıkları zorbalık ise ayrı bir faciadır. Yaşanan darbe girişiminin demokrasimiz adına endişe verici olduğunu ifade ediyor ve şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kırşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Adem Akkuş da darbelerin hiç bir zaman kabul edilemeyeceğini vurguladı. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine tepki gösteren Akkuş, "Türk milleti ulu önder Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni hiçbir gücün ortadan kardıramayacağı gerçeğini bir kez daha kanıtlamıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement