Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hatay'da muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

21.07.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, yazılı açıklamasında, 15 Temmuz akşam saatleri itibarıyla aklını, vicdanını kaybetmiş hainler topluluğunun ülkede başlatmaya çalıştığı darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk halkının birliğini, dirliğini ve bütünlüğünü hedef aldığını belirtti.

Kahraman halkın ve canı pahasına hainlere karşı koyan kolluk kuvvetlerinin demokrasiye inancının galip geldiğini ve darbe girişimini etkisiz hale getirdiğini ifade eden Öğünç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin en temel yapı taşı, demokrasidir. Demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak, milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Devletimiz ve halkımızla omuz omuza bu günleri de aşacağımıza olan yürekten inancımızı ifade ederken, milletin bağrından çıkan 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu milletin aleyhine bütün işlerin içinde, lehine bütün işlerin karşısında olan bu hainler topluluğunun milletimize daha fazla zarar verememesi için tüm devlet kademelerinden bir an önce temizlenmeleri gerektiğini ifade ederken, hainlik, tuzak kurma, kendini gizleme, hedef şaşırtma, masumları karalama ve çamur atma konusunda gayet mahir olan bir güruhla karşı karşıya olunduğu düşünülerek, bunda gayet hassasiyetle, bu vatanın masum insanları korunarak hareket edilmesi hususundaki düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşırız."

Muhtarlardan darbe girişimine tepki

Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu da ülkenin, halkın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden döndüğünü ve kazananın demokrasi olduğunu vurguladı.

Yoğurtçu, Türk milletinin iradesine karşı düzenlenen ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti.

Ülkeye ve millete karşı yapılan darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm ulusa başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyen Yoğurtçu, "Bu ihanetin bir amacı da vatandaş ve içimizden çıkan askeri karşı karşıya getirmektir. Vatandaşımızın uyanık olup bu oyuna gelmemesi, kamplaşmaması, bunun kardeş kavgasına düşmemesi en büyük temennimizdir." ifadelerini kullandı.

Birlik Haber-Sen Hatay İl Başkanı Nihat Gezer de yazılı açıklamasında istisnasız her darbenin cinayet, milli iradeye, vatana, millete karşı ihanet olduğunu belirtti.

Gezer, bugüne kadar yaşanılan darbelerin hiçbirinin 15 Temmuz'daki gibi olmadığını aktardı. Hiçbir darbede halka karşı silah çekilmediğini, havadan halkın bombalamadığını ve halkın üzerinden tankla geçilmediğinin altını çizen Gezer, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Darbe girişimi 15 Temmuz Cuma günü bu millete tarifsiz acılar yaşatmıştır. Bu darbeye yeltenenleri lanetliyor ve kınıyoruz. 15 Temmuz Cuma gecesi milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Allah, mekanlarını cennet eylesin. Yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimizi de minnetle şükranla selamlıyor ve buradan 7'den 70'e sokaklarda olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Hatay Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Tahsin Kabaali ise demokrasiye ve demokratik kurumlara yapılmak istenen darbe girişimini şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Kabaali, askeri darbeler ve muhtıraların her dönemde ülkeye çok ciddi zararlar verdiğini, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak telafisi zor zararlar doğurduğunu vurguladı.

Ülkede demokrasiye inanan tüm kesimlerin ve halkın sağduyulu şekilde aynı ortak payda etrafında birlikte olma görev ve sorumluluğu bulunduğunun altını çizen Kabaali, şöyle devam etti:

"Demokrasi karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşma şansı yoktur. Ülke olarak geçmekte olduğumuz bu süreçte çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. İçinde bulunduğumuz bu durumdan çıkabilmek, ülkemizin demokrasi çıtasını yükseltmek, toplumsal sorunlarımızı çözebilmek için bizim gibi tüm STK'lara görev düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da demokrasiden, Cumhuriyet'imizden ve devletimizden yana olmaya devam edeceğiz."

Kabaali, en kısa zamanda devletin tüm kurumları ve halkın el ele vererek darbe teşebbüsünün tüm etkilerinden kurtulacağına inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement