Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bartın'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı protestolarını sürdürüyor.

25.07.2016 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı protestolarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hainlerin darbeye giriştiği ilk geceden itibaren Bartın halkının tüm Türkiye'de olduğu gibi 'demokrasi nöbeti' tutmaya devam ettiğini söyledi.

Vatandaşların büyük bir heyecan içerisinde ülkesine, vatanına ve bayrağına sahip çıktığını vurgulayan Tunç, şöyle konuştu:

"Ülkemize bu kalleşliği yapan bu teröristleri vatandaşımız her akşam burada lanetliyor. Ülkemizin aydınlık yarınları için dua ediyorlar. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın 'haydi meydanlara ülkemize sahip çıkma zamanı' dediği andan itibaren vatandaşımız ülkesine sahip çıkıyor. Ülkemiz şu anda çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu teröristlerle hukuk ve yargı zemininde mücadele devam ediyor. Ülkemiz bu süreçten başarıyla geçecek."

Türk milletinin bayrağına, vatanına ve ülkesine bir saldırı olduğunda nasıl sahip çıkılması gerektiğini tüm dünyaya ve çocuklarına gösterdiğinin altını çizen Tunç, "Bundan sonra bu ülke üzerinde bu tür ameliyatlar yapmaya hiç kimse kalkışamayacak. Bu hainler, ülkemizin gözbebeği kurumu dediğimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yıllardır, sinsice örgütlendi ve zamanı geldi diyerek, 15 Temmuz'da bu ülkenin silahlarını yine bu milletin evlatlarına çevirdiler. Bunun hesabını bu millet onlardan soracak." değerlendirmesinde bulundu.

Meydanda açılan bir stantta darbeye karşı düşüncelerini yazıya döken vatandaşlardan 44 yıldır öğretmenlik yapan 63 yaşındaki Remzi Güneş, darbeyi nefretle hatırlayacağını, bu durumun "iğrenç" olduğunu söyledi.

Hain saldırıyı kabul edemediğini ifade eden Güneş, "Böyle bir şey yapılmaması gerekiyordu. Ben, 1980 darbesini de gördüm. O zaman da öğretmendim. O darbe bunun yanında çok basit kalıyor. Bu kadar iğrenç olmamıştı. O zaman meclisimiz bombalanmamıştı. Askerlerimiz böyle birbirini öldürmemişti. Bu, çok farklı bir darbe." dedi.

Meydanda toplanan vatandaşlara, çay, su ve yemek ikramı yapılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement