Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

26.07.2016 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, darbe girişiminin 12. gününde de tepkilerini ve "demokrasi nöbetini" devam ettirdi.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, "Gün istiklal günü, gün birlik günü" ve "Millet paralel darbeye dur dedi" yazılı dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.

Etkinlikte FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

"Kutlu yürüyüşümüz devam edecek"

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'deki tüm ilçelerde demokrasi nöbetleri tutulduğunu belirterek, vatandaşların "dimdik" ayakta durarak nöbete devam ettiğini söyledi.

Vatandaşların tuttukları nöbetle kendi iradesi üzerinde hiçbir güç tanımadığını ve geleceğine sahip çıktığını gösterdiğini ifade eden Güzeloğlu, "20 günlük bebeğinden yaşı 80'i aşmış dedesine kadar herkes alanlarda bulunuyor. Bu duruş en büyük güvencemiz ve zenginliğimiz. 15 Temmuz akşamından bu yana Türkiye'deki bu duruş ve irade, milletimizin geleceğe taşınmasında ve kutlu yürüyüşün devam etmesinde en önemli dayanağımız." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, nöbette bulunan vatandaşlara teşekkür ederek, "Hiçbir fark gözetmeksizin bütün siyasi partilerimiz, vakıflarımız, sendikalarımız kısaca milletimiz buralardayız. Nöbetimiz devam edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu iş tamam' diyene kadar nöbetteyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olacağına, bu şehitlerini ve tüm şehitlerini kalbine kazıyarak kutlu yürüyüşüne devam edeceğine, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine erişeceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement