Feyzioğlu Batman'a Sığınan Yezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu Batman'a Sığınan Yezidileri Ziyaret Etti

Feyzioğlu Batman\'a Sığınan Yezidileri Ziyaret Etti

Yeni adliye binasının temel atma törenine katılmak üzere Batman’a gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in saldırılarından kaçarak Batman’a sığınan Yezidileri ziyaret etti.

30.09.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni adliye binasının temel atma törenine katılmak üzere Batman'a gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in saldırılarından kaçarak Batman'a sığınan Yezidileri ziyaret etti.

Şengal'den kaçarak Batman'a sığınan ve Batman Belediyesi ati sosyal tesislerine yerleştirilen Yezidileri ziyaret eden Feyzioğlu, Türkiye'ye sığınan Yezidi çocuklarının süt ihtiyacı için kampanya başlatacaklarını söyledi.

Yezidi çocuklarıyla yakından ilgilenen Feyzioğlu, korkunç bir drama şahit olduklarını belirterek, "Döner dönmez çocuk mamasını buraya göndereceğiz. Süt almak için de yardım kampanyası başlatacağız. Bu insanlar buraya kendi istekleri ile gelmedi. Canlarını kurtarmak için geldiler. Bunlar bizim misafirlerimiz IŞİD belasından, teröründen bölgeyi el birliği ile kazımamız lazım. Bir insanın dini, mezhebi, ırkı farklı diye böyle bir muameleye maruz kalmaması lazım. IŞİD etnik temizlik yapıyor. Elbette çağdaş dünya birleşip hakkından gelmek zorundayız ve önümüze şapkamızı koyup düşünmemiz lazım IŞİD bu hale nasıl geldi'Kimler getirdi ve niye getirdi? Bir daha bela olmasın diye sadece kazımak yetmez, kazıdıktan sonra da bir daha da ortaya çıkmamasını sağlamamız gerekiyor" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu Batman'a Sığınan Yezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement