Fidan'dan Sonra Beni Alacaklardı - Son Dakika
Güncel

Fidan'dan Sonra Beni Alacaklardı

Fidan\'dan Sonra Beni Alacaklardı

Erdoğan'dan çok konuşulacak sözler

27.01.2015 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya ile başladığı Afrika turunu, Suudi Arabistan Kralı'nın cenazesine katılmak için verdiği aranın ardından Somali ve Cibuti ziyaretleriyle tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye dönerken uçakta soruları yanıtladı.

ONDAN SONRA BENİ ALACAKLARDI

- Hrant Dink cinayetinde paralel yapının bağlantısı olduğunu düşünüyor musunuz?

Daha önce söyledim; biz aslında iyi niyetimizin kurbanı olduk. MİT Müsteşarı'na malum operasyon yapıldığından itibaren bu işi anlamış durumdayız. Biliyorsunuz, hesapları önce MİT Müsteşarı'nı almak, sonra da beni almaktı. Pennsylvania ile bu işin alakası var mı? "Yok" demek mümkün değil, işin hep içinde. Dink olayında işin nerelere ulaştığı zaten şu anda ortaya çıkıyor. Emniyetteki, istihbarattaki ayakları ortaya çıkmış vaziyette. Şimdi bunların üzerlerine hem emniyet teşkilatı hem de yargı gidiyor. Gerek Balyoz, gerek Ergenekon bunların içinde hep bunlar var. Hem yargı hem de emniyet ayağı ile var. Adam bakıyorsun, emniyette zaten her şeyi hazırlıyor, yargı kalkıp da o emniyette hazırlanan zabıtlar hakkında herhangi bir tasarrufta bulunmuyor, alıyor, tutuklamayı yapıyor, işi bitiriyor. Bu süreç böyle devam etti. 17-25 Aralık sürecinde bu müdahale yapılmamış olsaydı iş böyle gidecekti. Darbeye karşı darbe yapılınca o iş bitmiş oldu.

-Etiyopya'da 'Paralel Yapı'nın buradaki okulları kapatılsın, okulları Milli Eğitim açacak..' dediniz. Bu sözleriniz karşılık buldu mu, ne türde cevaplar aldınız?

Konu ile ilgili, biliyorsunuz her gittiğimiz yerde devlet başkanları ile ben görüşüyorum, görüşmeye de devam edeceğim. Niye derseniz? Kalkıp kendi ülkesinin hükümetini, o ülkelerin hükümetlerine veya parlamenterlerine olumsuz şekilde şikayet eden anlayışa karşı biz de gereği neyse yapacağız. ABD'de birinci derecede karalama kampanyası düzenliyorlar, oradaki milletvekilleri ile senatörlerle maalesef çok çirkin, kirli ilişkiler içerisine giriyorlar. Biz ne gerekiyorsa onu yapacağız. Somali'de de aynı görüşmeleri yaptık ve olumlu bir karşılık aldık. Cibuti'de zaten durumları yok, aynı şekilde Etiyopya'dan da olumlu netice aldık. Söyledikleri şey şu: 'Size karşı olan bize de karşıdır. Biz size karşı olan her unsura tavrımızı kesinlikle koyarız.' Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığının çalışmaları zaten devam ediyor. Milli Eğitim Bakanımız ile bu ülkelerin milli eğitim bakanları biraraya gelmek suretiyle hem buradaki eğitim öğretim sistemleri yine istiyoruz ki bizim milli eğitim bakanlığımız tarafından eş olarak yürütülsün, burada da aksamalar olmasın.

Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel Fidan'dan Sonra Beni Alacaklardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement