Filistinli 18 Yaralı Türkiye'ye Getirildi - Son Dakika
Güncel

Filistinli 18 Yaralı Türkiye'ye Getirildi

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de yaralanan Filistinlilerden durumu ağır olan 18 kişi ve beraberindeki refakatçiler Türkiye'ye getirildi.

13.08.2014 20:20  Güncelleme: 20:47

Filistin'de İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan 18 Gazzeli ve beraberindeki 15 refakatçi, akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 40 sedye kapasiteli C-130 Herkül tipi uçakla Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

YARALILARI BAKANLAR KARŞILADI

Tedavi edilmek üzere Ankara'ya getirilen Gazzeli yaralı ve beraberindeki refakatçileri havalimanında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Başbakanlık AFAD yetkilileri karşıladı. Yaralılar, ambulanslarla Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta refakatçilerinin ise Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Misafihanesi'nde konaklayacağı belirtildi. Öte yandan Gazzelilerin iletişim için 12 tercüman görevlendirildiği kaydedildi.

"DURUMLARI EPEY AĞIR OLANLAR VAR"

Atalay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Filistinli yaralıların Türkiye'ye getirilmesinin ardından Esenboğa Havalimanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bugün de 18 yaralı, C 130 tipi uçakla şu anda getirilmiş durumda. Bunların hızlı bir şekilde hastanelere sevkini arzu ettik ve hızlı şekilde ambulanslara taşınıyor. Bunlardan 5'i çocuk, bir tanesi hamile bir bayan. Bu yaralılardan durumları epeyce ağır olanlar var" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise sürecin daha hızlı işlemesi konusunda duyarlılıkları bulunduğunun altını çizerek, her türlü hazırlıkları yapmalarına karşın 200 hastadan henüz 22'sini getirebildiklerini söyledi. Müezzinoğlu, "Ama bugün gelen 18 yaralımızla ilgili, gelmeden önce bütün tıbbi değerlendirmeleri yapıldı. ve bütün hastalarla ilgili tedavi yol haritası ve tedavi ekipleri hazırlandı. Bu akşamdan itibaren tedavileri yapılmaya başlanacak" ifadesini kullandı.

YARALILAR ARASINDA 5 ÇOCUK VE 1 HAMİLE VAR

1 yaralının ağır olduğu öğrenilirken yaralılar arasında 5 çocuk ile 1 hamile olduğu belirtildi. Yaralılar Sağlık Bakanlığı'na ait 25 ambulans ile hastanelere sevk edildi.Öte yandan Türkiye'ye getirilen yaralı Gazzeli sayısı 25'e ulaştı.

Filistinli 18 Yaralı Türkiye\'ye Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filistinli 18 Yaralı Türkiye'ye Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • halitbinvelit: bir zamanlarda suriyelileri beklemişlerdi türkiye toplama kampı oldu 13 4 Yanıtla
  • cihan: ROjava ve şengalde katliamlar oluyor bunlar sadece çıkarcı müslümanlar filistini görüyolar orda türkmenlerde var duyarsız ülkücüler sadece türkiyede ahkam kesiyorlar 9 2 Yanıtla

Advertisement